Zi de Zi, o oportunitate Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Zi de Zi, o oportunitate

Raportat la numărul de ani pe care-l împlineşte cotidianul Zi de Zi, colaborarea mea oficială cu această publicaţie a fost una (extrem de) scurtă, de numai vreo două luni. Dar pot spune că, deşi eram redactor al săptămânalului Jurnalul Sighişoara Reporter, am colaborat cu Zi de Zi încă de la apariţia acestuia prin faptul că nu aveam nicio ezitare în a împărtăşi sau a face schimb de informaţii cu corespondenţii acestuia de la Sighişoara. Chiar dacă asta însemna deseori să fiu acuzat că „fraternizez cu duşmanul”. Eu n-am văzut un duşman în Zi de Zi, ci o oportunitate ca, prin intermediul acestui cotidian, ştirile şi informaţiile relevante din Sighişoara să fie cunoscute de întreg judeţul.

De colaborarea oficială cu Zi de Zi (cu nume şi prenume în caseta de redacţie) îmi aduc aminte mai degrabă cu nostalgie decât cu plăcere. Iar nostalgia vine din faptul că eram cu vreo 13 ani mai tânăr decât acum. Cred că, de ambele părţi, aşteptările au fost cam mari. În munca pe care o depuneam la Jurnalul Sighişoara Reporter – publicaţie săptămânală – eram mai mult preocupat de acurateţea informaţiei decât de promptitudinea cu care era adusă la cunoştinţa publicului. Zi de Zi, cotidian fiind, voia şi acurateţe, dar, mai ales, promptitudine, iar eu, fire mai boemă şi, de ce nu?, îndărătnică, n-am reuşit să livrez şi una, şi alta. Însă a fost acel gen de experienţă pe care, indiferent de rezultat, ai fi regretat dacă n-ai fi avut-o.

Mă bucur că Zi de Zi reuşeşte să se meţină şi pe print într-o eră în care ziare cu mult mai mulţi ani în spate au rămas doar în online sau au sucombat cu totul. Sper să facă faţă şi aşa-numitului fenomen „fake news”. Şi, apropo – ca o simplă precizare, vorba unui cunoscut ministru – „fake news” n-a fost inventat în zilele noastre, ci a existat dintotdeauna. Doar că „pe vremea mea” îi spunea simplu: minciună. Să-i zici unei minciuni „fake news” e ca şi cum unei dictaturi i-ai zice „democraţie iliberală”. 🙂

Adrian DIŢĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE