Poziția Primăriei Târgu Mureș: Azilul se află într-o stare deplorabilă. Locatarii de la Azilul de Noapte refuză cu îndârjire să se mute în noile locuințe temporare. Administratie
  • Elena.Polearus
  • 1 comentarii
  • 1975 Vizualizări

Poziția Primăriei Târgu Mureș: Azilul se află într-o stare deplorabilă. Locatarii de la Azilul de Noapte refuză cu îndârjire să se mute în noile locuințe temporare.

Contactați, reprezentanții primăriei au oferit o explicație cu privire la scrisoarea deschisă adresată primarului și situației actuale a celor 140 de persoane care urmează a fi evacuate temporar din Azilul de noapte, acesta fiind închis pentru renovare timp de aproape 3 luni, de la 1 august până în octombrie.

„Colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu Mureș au identificat soluții pentru persoanele găzduite în centru, pentru a nu rămâne sub cerul liber. Acestora li s-a propus mutarea lor în diverse locuințe, unele aflate sub egida parohiilor din oraș sau în centre de îngrijire ale DGASCP, dar cele mai multe dintre ele au refuzat cu îndârjire mutarea lor. Mai mult, Direcția de Asistență Socială a găsit oferte de muncă la agenți economici în Râmnicu Vâlcea, care au garantat locuri de muncă, contracte individuale de muncă, salariul, transport și cazare gratis, precum și un avans pentru asigurarea hranei, dar beneficiarii Centrului Social-Adăpost de Noapte au refuzat”, a specificat Cosmin Blaga din partea Serviciului Relații Interne și Internaționale al Primăriei Târgu Mureș.

Centrul Social – Adăpost de Noapte intră în reparații, iar din această cauză, ocupanții nu mai pot fi găzduiți aici până la finalizarea lucrărilor care s-ar putea întinde pe o perioadă de aproape trei luni. „În octombrie, după renovare, 52 de persoane singure vor beneficia în continuare de serviciile adăpostului de noapte. Primăria Târgu Mureș așteaptă cu drag beneficiarii, conform legii, imediat ce lucrările vor fi încheiate. Anul acesta au fost găzduite 65 de persoane, din care 29 de adulți și 36 de copii. O parte dintre ei au beneficiat de locuințe sociale, din care au fost evacuați pentru neplată”, au precizat reprezentanții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • nu va suparati am resedinta in tg mures si nascut in tg mures ce sa caut eu personal in orasul ramnicul valcea din oltenia ????
    si unde sunt noile locuinte temporare din tg mures care ni s-au aratat ( prezentat ) si noi le am refuzat ? nimieni nici asistente sau directoare al azilului de noapte nu au fost cu nimeni sa arate astfel de locuinte ca noua ni s-a zis sa gasim noi solutii dar fiindca unele persoane lucreaza cu ziua la sera de flori sau etc… si eu un venit de 67 de ron pe zi nu is permite in 14 zile sa isi adune atatia bani sa poata sa se mute in chirie de ce doar ni s-a dat 2 saptamani la dispozitie sa evacuam cladirea de ce nu ne-au instiintat cu cel putin 2-3 luni inainte sa poata fiecare persoana sa se aprovizioneze atat finaciar cat si cu adapost temporar nu mi se pare legal si logic ca doriti sa evacuati di institutiei si de instintare de 14 zile noi nam refuzat nici o locuinta de oare ce nu ni sa oferit nimic sau sa ni se arate de cat vrebal niste locuri de munca in partea olteniei da uni oameni strazi au refuzat manastirea ca adapostul din manastire din cate se aude este contra cost doar locuinte noi nu am vazut nu am auzit nu ni sa spus nimic de astfel pana in ziua de azi 24/07/2019

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE