Home / Sanatate / FOTO: 8 luni de activități de teatru interactiv pentru copiii cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Recuperare Perseverența din Târgu Mureș

FOTO: 8 luni de activități de teatru interactiv pentru copiii cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Recuperare Perseverența din Târgu Mureș

Distribuie

În perioada decembrie 2018 – iulie 2019, Fundația Transilvană Alpha a desfășurat proiectul „Cufărul fermecat” care cuprinde activități de teatru interactiv pentru copiii cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Recuperare Perseverența, proiect finanțat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România, prin Programul MOL Pentru sănătatea copiilor.

Acest proiect a oferit copiilor cu dizabilități din Centrul Perseverența activități săptămânale de terapie prin arta teatrală, desfășurate conform unei tematici lunare prestabilite: Decembrie – Crăciunul, Ianuarie – Iarna, Februarie – Carnaval, Martie – Mama, Aprilie – Sărbători de Paște, Mai – Primăvară, Iunie – Vară, Iulie – Vacanță. Abordarea activităților terapeutice a fost diferită în fiecare săptămână a lunii: Teatru de păpuși, Teatru cu actori, Animație – activități distractive, Teatru prin dans și muzică.

Cei mici și-au dezvoltat mai multe abilități

Grupul țintă a fost format din 40 de copii cu dizabilități multiple și severe, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale Perseverența al Fundației Transilvană Alpha, care au beneficiat săptămânal de activități de artă teatrală susținute de absolvenți ai Universității de Arte, dar și de specialiști și angajați ai Fundației Transilvană Alpha.

„Principalele rezultate ale proiectului au fost dezvoltarea abilităților cognitive, social emoționale, motrice, de exprimare verbală și nonverbală a copiilor cu dizabilități, dar și dezvoltarea abilităților de relaționare și comunicare a copiilor, fapt demonstrat cu ajutorul chestionarelor de evaluare a abilităților social emoționale, pe care specialiștii fundației le-au aplicat atât la începutul proiectului, cât și la finalul acestuia. Activitățile din proiect au determinat  îmbogățirea intervențiilor terapeutice oferite de specialiști în mod curent copiilor cu dizabilități din Centrul Perseverența, cu activități terapeutice realizate prin intermediul artei. Acest lucru a dus la lărgirea plajei de terapii, la diversificarea activităților oferite, având ca rezultat  formarea sau dezvoltarea unor abilități cognitive și socio-emoționale a copiilor, cu efect general asupra îmbunătățirii calității vieții copiilor cu nevoi speciale”, a transmis Gianina Șerban, directorul departamentului de Resurse Umane al asociației.

Proiectul se va finaliza cu un eveniment artistic susținut de copiii beneficiari, alături de specialiști și angajați ai organizației, care va avea loc mâine, 25 iulie de la ora 10.00 în incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș.


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Concurs de recrutare pentru un șef serviciu

Distribuie Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș, structură înființată în luna iulie 2022 prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.