VIDEO: Cifre impresionante pentru mureșeanul Arpi bacsi. Povestea celui mai în vârstă angajat activ din producție Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5331 Vizualizări

VIDEO: Cifre impresionante pentru mureșeanul Arpi bacsi. Povestea celui mai în vârstă angajat activ din producție

Ziua de marți (27 august) a fost specială la grupul de firme Sumel-Viva Com din Târgu-Mureș. Cel mai vârstnic angajat al companiei și, probabil, cel mai în vârstă angajat din județul Mureș, Keresztesi Adalbert Arpad, cunoscut de colegi ca Arpi bacsi, a împlinit 80 de ani. Cei din conducerea firmei i-au pregătit o mică petrecere surpriză, i-au mulțumit pentru activitate și i-au urat ”La mulți ani”, cu dorința de a-l păstra ca angajat atât timp cât Arpi bacsi va dori și va putea să lucreze.

 

Angajat din 1955

Sunt 64 de ani de când adolescentul, pe atunci, Keresztesi Adalbert Arpad a pășit pentru prima oară pe porțile secției ”Calorice”, din cunoscuta fabrică Electromureș. Deși a trecut aproape o viață de om de atunci, Arpi bacsi își amintește cum a fost la început: ”Munceam în acea vreme câte 3 luni la fiecare secție. Mi-a plăcut mai mult ca sculer matrițer și am decis că asta vreau să fac.”
Keresztesi Arpad a prins drag de această meserie și i-a rămas fidel pentru tot restul carierei. A ucenicit cu răbdare pe lângă mai vârstnicii și experimentații lui colegi, pentru a deveni în câțiva ani foarte iscusit într-o meserie în care priceperea este extrem de importantă pentru procesul de producție. Un sculer- matrițer este vârful a ceea ce înseamnă meseria de lăcătuș mecanic. Montajul, reparatul de scule și reglajul de mașini presupun un bagaj enorm de cunoștințe.

Printre proiectele importante la care a participat Arpi bacsi de-a lungul timpului se numără fabricarea caselor de marcat mecanice, producția de casetofoane marca Electromureș, a copiatoarelor tip xerox, sau, mai nou, producția de mobilier metalic pentru terasele McDonalds din întreaga lume, furnizat de mureșenii de la Sumel-Viva Com.
Sigur, acestea sunt câteva din miile de proiecte mai mici sau mai mari, la care experiența lui Keresztesi Arpad a avut un rol important.
Deși a împlinit o vârstă venerabilă, mureșeanul este extrem de activ și util proiectelor firmei. Colegii spun că Arpi bacsi nu întârzie niciodată, ba chiar ajunge în fiecare dimineață înainte de ora 6 la muncă. Pleacă acasă o dată cu ceilalți colegi, adică după 8 ore de lucru.

Mini-petrecere surpriză

Cadoul pregătit de conducerea firmei și mini-petrecerea aniversară l-au luat prin surprindere. S-a rupt cu greu de muncă pentru a lua parte la eveniment. A gustat din șampanie, le-a mulțumit colegilor și a promis că va rămâne în firmă atât timp cât va fi nevoie de priceperea lui.
”Până sunt sănătos și în putere, vreau să muncesc. Sigur, câtă vreme este nevoie de serviciile mele. Le mulțumesc colegilor pentru această surpriză frumoasă și sunt bucuros că pot să muncesc aici.”
Întrebat cum se simte la 80 de ani, Arpi bacsi a răspuns simplu: ”ca acum 30 de ani.” Despre modul său de viață mureșenul spune că echilibrul și activitatea l-au ajutat foarte mult să fie în putere și la această vârstă: ”Nu am fumat nciodată, dar câte un pahar de vin sau un păhărel de țuică mai beau din când în când, iar dacă sunt la o petrecere beau și 2-3 pahare.”

Model pentru colegii mai tineri

Grigore Duma, director general SC Sumel-Viva Com, a fost extrem de bucuros să îl felicite pe Arpi bacsi de ziua lui. I-a cântat ”Mulți ani trăiască” alături de ceilalți colegi și i-a mulțumit pentru activitatea atât de utilă:
”Pentru noi este o zi deosebită. În vremuri în care mulți se pensionează anticipat, Arpi basci muncește, și o face foarte bine, la vârsta de 80 de ani. Este o onoare și o mare bucurie să îl sărbătorim azi. Inginerii tineri și în general toți colegii au ce învăța de la el. La toate proiectele importante este consultat. Experiența lui este foarte importantă. Și acum, la 80 de ani, poate să facă unelte necesare producției, fără proiect. Este la fel de lucid, coerent și priceput ca acum 10, 20 sau 30 de ani. Îi mulțumim pentru tot și îl ținem aproape de noi în continuare. ”
Petrecerea aniversară a durat puțin, pentru că producția nu poate sta în loc. Arpi bacsi a fost printre primii care s-a întors în atelier, nu înainte de a mulțumi încă o dată conducerii și colegilor pentru cadoul oferit azi când a împlinit 80 de ani de viață, 64 de ani de muncă fără întrerupere și 24 de ani de când s-a pensionat.

”Suntem mândri că este colegul nostru. E un angajat model, foarte priceput și util echipei. Sperăm să îl avem alături de noi cât mai mult. Este un exemplu pentru mai tinerii lui colegi. Se implică în toate proiectele noastre și are un cuvânt important de spus de fiecare dată. Îi mulțumim și îi urăm la mulți ani cu sănătate!”, a transmis Rodica Bândilă, administrator SC Viva Com.

Redacția Zi de Zi îi urează ”La mulți ani” și multă putere de muncă în continuare!

Florin Marcel SANDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE