Tinerii ortodocși și-au dat întâlnire la Târgu Mureș Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 260 Vizualizări

Tinerii ortodocși și-au dat întâlnire la Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureș, a găzduit sâmbătă, 7 decembrie, cea de-a IX-a ediție a Întâlnirii anuale a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei, eveniment care s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

La eveniment au participat tinerii implicați în activitățile culturale, sociale, educative, caritabile sau artistice organizate de unitățile de cult din cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Evenimentul a debutat la Catedrala Mare din Târgu Mureș, cu slujba de Te-Deum oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu, înconjurat de preoți și diaconi. „Nimic nu este mai de preț pentru om decât sufletul său care poate fi denaturat de păcate și vicii. Este necesară o luptă încordată cu firea proprie, pentru că cine se învinge pe sine, va învinge lumea cu răutățile ei. Fericirea adevărată nu o dobândim prin satisfacerea moravurilor ușoare, ci prin comuniune intimă cu Hristos Care a zis: «Fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl păzesc pe el». Nu irosiți timpul, acest capital prețios. Nu ignorați

sfaturile părinților și ale dascălilor voștri. Iubiți munca și întrebați-vă mereu ce așteaptă societatea de la voi. Practicați virtutea și rugăciunea neîncetată. Temeți-vă de Dumnezeu, conștienți că toate greșelile se plătesc pe pământ, cum afirma pe bună dreptate marele gânditor Goethe. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu voi cu toți. Amin!”, a spus ÎPS Irineu, citat de www.reintregirea.ro.

„Din frumusețile satului românesc”, cu „Iosif de  pe coclauri”

Manifestările au continuat la centrul de evenimente „Gallery Wedding Garden” unde a avut loc proiecția unui scurtmetraj despre tradițiile satului românesc, urmat de conferința susținută de tânărul etnolog, jurnalist și vlogger Iosif Ciunterei. Cunoscut în spațiul mediatic ca „Iosif de pe coclauri”, Iosif Ciunterei este câștigător a numeroase premii pentru activitatea deosebită depusă în scopul promovării și a păstrării valorilor satului românesc. În prelegerea sa intitulată „Din frumusețile satului românesc”, Iosif Ciunterei a evidențiat importanța apărării zestrei spirituale și etnice a neamului nostru. La final, solista Mădălina Mureșan și  alți tineri participanți au susținut un program artistic. După conferința evenimentului, a avut loc agapa frățească la care au luat parte toți tinerii participanți. La final, dr. Ioan Fărcaș, managerul centrului de evenimente, a adresat câteva cuvinte tinerilor, evidențiind importanța familiei și credinței ca fundamente ale societății actuale și ale identității noastre spirituale și etnice.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE