Primul deces al sezonului cauzat de virusul gripal! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 413 Vizualizări

Primul deces al sezonului cauzat de virusul gripal!

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a anunțat, prin intermediul unui raport săptămânal valabil pentru perioada 9 – 15 decembrie, datele despre evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2019-2020.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul raportului:

”Morbiditatea prin infectii respiratorii acute s-a incadrat in intervalul asteptat in aceasta saptamana. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate scazuta, inregistrandu-se cazuri sporadice.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 91.423, cu 0,6% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (90.895) si cu 6,3% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (85.976).

Au fost raportate la nivel national 177 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate in S 50/2018 (266 cazuri).

Au fost raportate 8 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 4 mai putine fata de saptamana precedenta si cu 3 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

A fost comunicat primul deces confirmat cu virus gripal din sezonul 2019/2020: barbat in varsta de 54 de ani, din jud. Dambovita, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand condiții medicale pre-existente, dar nevaccinat anti-gripal.

De la inceputul sezonului au fost confirmate 33 cazuri de gripa:

– 5 cazuri gripa cu virus AH3;

– 4 cazuri gripa cu virus AH1;

– 3 cazuri gripa A nesubtipat;

– 21 cazuri gripa cu virus B.”

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE