Home / Business / Mureș, rezultat modest în Topul județelor exportatoare din Regiunea Centru

Mureș, rezultat modest în Topul județelor exportatoare din Regiunea Centru

Regiunea Centru a înregistrat în primele opt luni din 2019 exporturi în valoare totală de peste 7,2 miliarde de euro, mai mici decât în perioada similară a anului precedent, şi importuri totale de peste 6,6 miliarde de euro, mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, potrivit unui comunicat transmis, joi, 9 ianuarie, Agerpres, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.
Astfel, în perioada ianuarie- august 2019 s-au realizat exporturi în valoare de 7.225 milioane de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018 exportul fiind mai mic cu peste 111 milioane de euro.
În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada menţionată din 2019. Urmează Sibiu, cu 29,1%, Alba, cu 23,5%, Mureş, cu 9,1%, Covasna, cu 2,9%, şi Harghita, cu 2,8%.
Importurile realizate în ianuarie – august 2019 au fost în valoare de 6.666 milioane de euro. Faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018, importul a fost mai mare cu aproape 123 milioane de euro.
Şi aici, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, de peste 2,1 miliarde de euro. Cea mai scăzută valoare, de 191,5 milioane de euro, s-a înregistrat în judeţul Covasna.
În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat în perioada menţionată un excedent în valoare de peste 558 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

(www.agerpres.ro)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Liceul Silvic Gurghiu, în haine complet noi pentru anul școlar 2021-2022

După o perioadă în care a stagnat, proiectul de reabilitare și modernizare a Liceului Silvic …