Home / Business / Mureș, rezultat modest în Topul județelor exportatoare din Regiunea Centru

Mureș, rezultat modest în Topul județelor exportatoare din Regiunea Centru

Distribuie

Regiunea Centru a înregistrat în primele opt luni din 2019 exporturi în valoare totală de peste 7,2 miliarde de euro, mai mici decât în perioada similară a anului precedent, şi importuri totale de peste 6,6 miliarde de euro, mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, potrivit unui comunicat transmis, joi, 9 ianuarie, Agerpres, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.
Astfel, în perioada ianuarie- august 2019 s-au realizat exporturi în valoare de 7.225 milioane de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018 exportul fiind mai mic cu peste 111 milioane de euro.
În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada menţionată din 2019. Urmează Sibiu, cu 29,1%, Alba, cu 23,5%, Mureş, cu 9,1%, Covasna, cu 2,9%, şi Harghita, cu 2,8%.
Importurile realizate în ianuarie – august 2019 au fost în valoare de 6.666 milioane de euro. Faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018, importul a fost mai mare cu aproape 123 milioane de euro.
Şi aici, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, de peste 2,1 miliarde de euro. Cea mai scăzută valoare, de 191,5 milioane de euro, s-a înregistrat în judeţul Covasna.
În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat în perioada menţionată un excedent în valoare de peste 558 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

(www.agerpres.ro)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.