Home / Invatamant / RESPECT! Andrea Sorana Mărgăraș (UMFST), desemnată ”Studentul român al anului din cadrul Erasmus”!

RESPECT! Andrea Sorana Mărgăraș (UMFST), desemnată ”Studentul român al anului din cadrul Erasmus”!

Liga Studenţilor Români din Străinătate a organizat, în urmă cu câteva zile, la București, o gala festivă în cadrul căreia au fost premiați tineri români cu rezultate academice şi extracurriculare de excepţie din ţară şi de peste hotare.


La categoria „Studentul român al anului din cadrul Erasmus” a fost desemnată câștigătoare Andrea Sorana Mărgăraș, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureş.

„Sunt foarte fericită că sunt câștigătoarea distincției „Studentul anului Erasmus” în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate. Experiența Erasmus mi-a schimbat perspectiva asupra lumii, iar acest premiu a încununat munca depusă pe timpul studiilor în străinătate”, a declarat câștigătoarea, citată de Blogul UMFST Târgu-Mureș.
Potrivit aceleiași surse, Andrea Sorana Mărgăraș este pasionată de medicină, deschisă spre nou și spre performanță și a decis să aplice pentru o bursă de studii Erasmus, iar destinul a îndreptat-o spre Universitaté de Rouen din Franța, unde a studiat Medicina în cel de-al doilea semestru al anului V.
„Pe parcursul studiilor în străinătate mi-am dorit să promovez sistemul de educație medical din România, astfel încât studenții care îmi vor călca pe urme să fie primiți cu brațele deschise. Pe timpul verii am făcut practică pentru al doilea an consecutiv la spitalul Cochin din Paris, ca student stagiar în cardul Ophtalmo-polului parizian, lucrând cu cea mai performantă aparatură și asistând la intervenții chirurgicale alături de somități din domeniu. Erasmus înseamnă, pentru mine, maturizare, schimbându-mi perspectiva asupra profesiei de medic, asupra vieții și asupra propriei persoane”, a afirmat Andrea Sorana Mărgăraș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Costel Fiscu: „Sighișoara trebuie să redevină un oraș plin de culoare și de viață”

Candidatul Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primar al municipiului Sighişoara, Costel Fiscu, vorbeşte, în …