Home / Business / Revizie generală la Azomureș. Șase secții, oprite în luna martie!

Revizie generală la Azomureș. Șase secții, oprite în luna martie!

Biroul de presă al combinatului Azomureș din Târgu-Mureș a anunțat joi, 27 februarie, că începând cu data de 1 martie vor demara lucrările tehnice din cadrul reviziei generale 2020.

Efectele OUG 114/2018, nocive

Reprezentanții Azomureș au arătat că Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 a generat efecte negative asupra activității de pe platforma principalului producător de îngrășăminte pentru agricultură din România.”OUG 114/2018 care a determinat creșterea nejustificată la principala materie primă, gazul metan, și dereglări în calendarul de livrare a gazelor, creează în continuare condiții nefavorabile pentru continuarea activității de producție. În mod normal, reviziile generale sunt programate vara, imediat după ce fermierii au folosit îngrășămintele pentru fertilizarea culturilor agricole. Dorim pe această cale să ne cerem scuze față de toți clienții și față de toți fermierii români pentru orice inconvenient cauzat”, se precizează într-un comunicat de presă.

Care secții vor fi oprite

Potrivit aceleiași surse, revizia generală este programată să se desfășoare pe parcursul lunii martie și începutul lunii aprilie. Pe lângă activitatea normală de mentenanță a instalațiilor, se vor realiza și o serie de investiții cu scopul de a reduce zgomotul ambiental.

Pe parcursul lunii martie vor fi oprite următoarele: secția de producție Amoniac IV, secția de producție a îngrășămintelor complexe NPK,  secția de producție Nitrat de Amoniu I-II, secțiile de producție Acid Azotic II și III, secția de producție abur tehnologic CET I. Rămân în funcțiune secțiile Amoniac III, Nitrat de Amoniu III, Uree, Acid Azotic 4. Activitatea va continua și pentru secția de producție Melamină, un produs utilizat în special în industria mobilei.

„Am fost nevoiți să apelăm la o măsură pe care o putem considera extremă. Să ne programăm reviziile unor echipamente în funcție de prețul la gaz metan. Este neobișnuit pentru noi. Încercăm să asigurăm cantități rezonabile de îngrășăminte pentru piața locală, acum în plină campanie agricolă, distribuitorii noștri fiind pregătiți să pună la dispoziție îngrășăminte. Privim cu interes la scena politică și la momentul când se va realiza liberalizarea pieței de gaze naturale care ar trebui să readucă starea de normalitate pentru Azomureș, dar și pentru alte companii care folosesc această resursă naturală drept materie primă principală”, a declarat Harri Kiiski, directorul general Azomureș.

Conform caracteristicilor tehnice ale echipamentelor de pe platformă, pe timpul opririlor și pornirilor din aceasta perioadă pot exista situații în care nivelul de zgomot ambiental să fie mai ridicat pentru perioade scurte de timp.

”Azomureș, fiind principalul furnizor de îngrășăminte pentru agricultura românească, rămâne constant în angajamentele pe care le-a luat față de întreaga comunitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, respectarea normelor și legilor în vigoare, și totodată este și va fi un etalon al profesionalismului, pilon semnificativ în economia locală cât și cea națională”, a mai transmis Biroul de presă al combinatului Azomureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mugur Isărescu, anunț despre fondul de rezervă de numerar al BNR

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a făcut în urmă cu câteva zile …