Coronavirus în România: cum îți ajuți copilul să învețe când școala s-a închis! Meniu Principal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Coronavirus în România: cum îți ajuți copilul să învețe când școala s-a închis!

Coronavirus în România: cum îți ajuți copilul să învețe când școala s-a închis

Din cauza răspândirii virusului COVID-19, multe școli, licee și facultăți și-au închis sediile fizice. Ministerul Sănătății îndeamnă toți cetățenii să stea izolați în casă și să iasă afară doar dacă este absolut necesar, pentru a micșora numărul de îmbolnăviri.

O parte din unitățile de învățământ le oferă elevilor acces la cursuri online, dar, uneori, tehnologia nu funcționează sau elevii/studenții nu se simt destul de motivați ca să învețe. Astfel, devine responsabilitatea ta, ca părinte, să te asiguri că cel mic nu rămâne în urmă cu materia și nu pierde foarte mult timp.

În acest articol, vei găsi câteva sfaturi utile pentru a-ți ajuta copilul să învețe de acasă:

1. Nu crea panică

Atât tu, cât și copilul tău, petreceți, cel mai probabil, foarte mult timp pe site-uri de socializare sau știri, unde, deseori, sunt promovate știri false. Este important să te informezi doar din știri sigure, precum cele oficiale ale Ministerului Sănătății.

Mai apoi, trebuie să îi explici copilului că este o situație serioasă și este imperativ să stea în casă și să se spele des pe mâini. Chiar dacă este greu, trebuie să renunțe o perioadă la ieșirile cu prietenii și să mențină legătura cu ei altfel.

2. Creează o rutină

Fără o rutină, mulți oameni ajung să piardă timpul fără să facă nimic productiv și apoi să regrete acele decizii. Dacă vrei ca cel mic să învețe, creează un program asemănător cu mersul la școală.

Trezitul să fie la aceeași oră zilnic, iar după micul dejun să înceapă orele de școală care pot fi participarea la cursuri online sau activități care îl vor ajuta să se dezvolte. Nu uita de lucrurile mici, precum organizarea penarului și a unui ghiozdan pentru școală (pe care îl va folosi și când se va reîntoarce în clasă), dar și alte necesități. Dacă cel mic își va pune materialele necesare pentru a doua zi pe birou, va fi mai motivat să le folosească.

3. Nu ignora pauzele

Pentru ca o informație să fie asimilată corect, creierul are nevoie și de pauze. Astfel, chiar dacă i-ai propus copilului o perioadă de șase ore pe zi de învățare, ai grijă să incluzi și pauze generoase în acest interval.

Poți respecta programul școlar care implică 50 de minute învățat și 10 minute pauză, dar atât tu, cât și copilul, probabil vă veți simți mai confortabil cu pauze mai lungi. Nu vrei să transformi activitățile într-o corvoadă, ci în ceva distractiv, de care să vă bucurați împreună.

4. Profită de accesul la internet

Există multe activități pe care le poți face în casă alături de copii, dar în aceste vremuri, este posibil să nu ai toate resursele necesare. Așadar, dacă ai un copil mai mare, care știe engleză, vei găsi diverse site-uri cu activități educative.

Majoritatea sunt gratis și vei găsi numeroase subiecte de studiu, precum matematică, știință, geografie și multe altele. Urmărește și grupurile de mămici de pe rețelele de socializare, sigur vei găsi acolo noi resurse de care poți profita pentru educația copilului.

5. Folosește metoda recompensării

Pentru mulți oamenii, această perioadă nu este deloc plăcută: trăiesc într-o îngrijorare constantă și, pe deasupra, trebuie să stea în casă, fără să facă activitățile cu care erau obișnuiți precum plimbări în parc și ieșiri cu prietenii.

Trebuie să realizezi că și pentru copilul tău este complicat să se concentreze la învățat când totul în jurul lui s-a schimbat și este privat de anumite libertăți. Pentru a-l motiva să studieze, evită pedepsele și oferă-i recompense de fiecare dată când a respectat o înțelegere. Acestea pot fi lucruri mici, precum 10 minute în plus pe telefon sau o gustare delicioasă și sănătoasă.

Chiar dacă situația prin care treci în acest moment este excepțională, trebuie să te gândești și la viitor. Respectă toate recomandările Ministerului și ajută-l pe cel mic să învețe eficient cu ajutorul sfaturilor de mai sus.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE