Home / Religie / 250 de mureșeni sprijiniți prin Programul „Solidaritate prin Filantropie”

250 de mureșeni sprijiniți prin Programul „Solidaritate prin Filantropie”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, prin Prefectul județului Mureș, Cristina Mara Togănel, a aprobat luni, 23 martie semnarea Protocolului de Colaborare a Programului „Solidaritate prin Filantropie”, inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Prin acest Protocol, programul „Solidaritate prin Filantropie” se extinde și în județul Mureș,
Potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, prin intermediul acestui program, se va acorda gratuit hrană caldă, pachete alimentare sau altă formă de ajutor necesar unui număr de cel puțin 250 de persoane vârstnice sau bolnave care se află în autoizolare sau carantină pe raza județului Mureș și 250 de persoane din județul Alba. Aceste persoane vor fi identificate prin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, serviciile sociale ale Primăriilor din județ și parohiile Eparhiei Alba Iuliei.

În funcție de situațiile particulare, se vor acorda și alte servicii de ajutorare care se impun, cum ar fi efectuarea unor cumpărături, achitarea unor facturi și consiliere, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute de legislația specifică stării de urgență națională și pe baza unor planuri individualizate elaborate împreună cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.
Pentru coordonarea activității, în protopopiatele Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni se vor alcătui Comitete de Acțiune, alcătuite din 3-5 preoți, sub coordonarea părinților protopopi. Preoții parohi, prin membrii Comitetelor parohiale, se vor informa despre situația persoanelor nevoiașe din parohie aflate în autoizolare, carantină sau doar afectate de pandemia de coronavirus și care au nevoie urgent de ajutor material sau consiliere.

În cadrul Programului „Solidaritate prin Filantropie”, protopopiatele ortodoxe, în colaborare cu parohiile și asociațiile filantropice ortodoxe, vor identifica resurse financiare și materiale pentru asigurarea hranei, iar prin preoții parohi, prin membrii voluntari ai Comitetelor parohiale și angajații așezămintelor sociale filantropice se va asigura distribuirea acesteia.
„Programul «Solidaritate prin Filantropie» vizează ajutorarea unui număr de 500 de persoane din județele Alba și Mureș, într-o primă etapă, însă în funcție de o eventuală evoluție negativă a situației, vor putea fi ajutate, în acest fel, mult mai multe persoane. Acum, mai mult ca oricând, este momentul să dovedim solidaritate cu cei care se află în necazuri și să ne mărturisim credința prin fapte”, a declarat părintele Nicolae Ignat, Consilier eparhial (sectorul social-filantropic).

În județul Mureș există cinci protopopiate, 272 de parohii ortodoxe și opt organizații nonguvernamentale filantropice: Filialele Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Lunca Bradului, Iernut și Daneș-Criș. În prezent, 87 de persoane aflate în izolare sunt ajutate cu pachete alimentare prin Protopopiatul Reghin, iar prin Protopopiatul Sighișoara, 40 de persoane nevoiașe aflate în izolare primesc hrană caldă, anunță Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Iernut are viceprimar!

Sala Mică a Casei de Cultură Iernut a găzduit joi, 29 octombrie, întrunirea în ședință …