FOTO: „Dulceața Pârâul Fântânelelor”, brandul dulce al familiei Bercea Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2892 Vizualizări

FOTO: „Dulceața Pârâul Fântânelelor”, brandul dulce al familiei Bercea

„Dulceața Pârâul Fântânelelor” se poate înscrie în categoria poveștilor dulci și frumoase despre o pasiune care, grație muncii și seriozității a reușit să devină un punct de reper în ce privește valorificarea fructelor de pădure.În spatele acestui brand stă familia Bercea, soții Gabriela și Dorin, alături de copiii Paul, Alin și Diana, cei care se îngrijesc de o frumoasă afacere având ca obiect de activitate cultivarea de fructe de pădure și producţia de dulceaţă și siropuri.„Sunt pădurar din anul 1985, iar din 2010 am înființat prima noastră plantație de zmeură în localitatea natală Habic, comuna Petelea. Ideea a venit într-o zi de duminică, vâzând la televizor emisiunea ”Viața Satului”, unde a fost prezentată o plantație de zmeură. Am cumpărat un soi de zmeură, de fapt un hibrid între mure și zmeură cu care am început aventura noastră în ce privește cultura de zmeură. La început, suprafața cultivată a fost de 10 arii, după care ne-am extins la 60 de arii. Am început să mă interesez cu ce se mânâncă acest domeniu, fapt pentru care am achiziționat trei soiuri de zmeură, altele decât cele de la început, și când am văzut că producția e foarte bună, m-am speriat un pic că nu voi avea cui să o vând. La o vizită într-un supermarket, am cumpărat un borcan de dulceață de zmeură de la o firmă din afară și pe etichetă am văzut că materia primă provine din România. Atunci mi-am spus că dacă tot am materia primă, soția mea e specialistă, de ce să nu îi dăm drumul. Zis și făcut, și astfel a începu business-ul nostru”, a precizat Dorin Bercea.

Portofoliu bogat de fructe

Arealul de producere al fructelor s-a extins, cu o suprafață de 50 de arii în localitatea Beica de Jos, iar din 2012 s-a trecut la procesarea fructelor, începând cu materia primă proprie, zmeură, mure, coacăz și trandafir. „Portofoliul „Dulceața Pârâul Fântânelelor” este unul mult mai bogat, care mai cuprinde și alte fructe, pe lângă cele obținute de noi la Habic și Beica. Pe lângă siropul, dulceața și compotul de zmeură mai producem dulceață și sirop de căpșuni, sirop de brad, dulceață și sirop de trandafiri, dulceață de mure, dulceață și sirop de coacăz negre, dulceață și sirop de afine, dulceață de vișine, de gutui, de măcieșe”, a afirmat Dorin Bercea. Dacă la început desfacerea se făcea prin târguri, piețe și diferite festivaluri, în prezent produsele „Dulceața Pârâul Fântânelelor” sunt valorificate atât în magazinele importante din Mureș și Sibiu, cât și în sistem HoReCa.

„Am început desfacerea produselor noastre în târguri și piețe, situație care a durat vreo trei ani de zile, după care am început să pătrundem și în magazine. În acest sens, am început o colaborare cu Darina, unde pot fi găsite produsele noastre, la fel și magazinele Palas, plus în alte magazine din Sibiu, pensiuni și hoteluri din Reghin și Sovata. Vindem la raft dulcețurile în borcane de 210 grame, siropurile în sticle și pet de 0,5 litri, iar pentru restaurante care au în oferta lor bufet suedez, folosesc de la noi dulceață de diferite feluri pe care o vindem la kilogram ”, a explicat Dorin Bercea.

Denumirea „Dulceața Pârâul Fântânelelor ” este  înregistrată la OSIM și își are rădăcinile la Habic.

„Numele vine de la locul unde de fapt am început acest business, unde am am avut prima plantație de zmeură la Habic. Partea acea de hotar se numește Pârâul Fântânelelor . Cu mulți ani în urmă, pe lângă pârâul existent erau și mici fântânele de unde oamenii își luau apă când mergeau la câmp”, povestește Dorin Bercea.

Exact ca la mama acasă

Deși cantitatea nu este impresionantă, calitatea este cea care dă savoare bunătățurilor produse de familia Bercea. „La baza acestor produse se află o rețetă proprie în care se folosesc doar produse naturale, fără conservanți. E vorba de un produs ca la mama acasă până la urmă. Volumul de producție nu este foarte mare. Nu ne axăm pe cantitate, vrem să asigurăm produselor noastre o calitate maximă, iar gustul să fie exact ca la mama acasă”, a subliniat Gabriela Bercea. Greu încercații acestor vremuri sunt micii producători, fapt pentru care este nevoie de un sprijin care să vină dinspre cumpărători în mod special, este de părere Dorin Bercea. „Un aspect foarte important este ca oamenii, cumpărătorii în special, să se axeze pe produsele locale, aspect care duce la consolidarea producătorilor români. Acest lucru îl facem și noi la rândul nostru, ne procurăm materia primă tot de la firme din țară, luăm căpșuni de Satu Mare, caise de Oradea, tocmai în ideea de a veni în sprijinul acestora, iar banii să rămână în țară până la urmă”, a conchis Dorin Bercea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE