Home / Stiri nationale / Număr record de situații de urgență gestionate în 24 de ore

Număr record de situații de urgență gestionate în 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis joi, 13 august, prin intermediul unui comunicat, faptul că în ultimele 24 de ore, pompierii din întreaga țară au intervenit pentru gestionarea unui număr de 1.604 de intervenții, majoritatea dintre acestea, un număr de 1.231 de cazuri, fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

,,În urma solicitărilor primite, echipajele SMURD au acordat primul ajutor calificat unui număr de 1.274  persoane. Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 119 de incendii, la 4 misiuni de descarcerare, precum și în alte 250  intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniție neexplodată, accidente/incidente din domeniul CBRN- apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară. De asemenea,  în ultimele 24 ore, pompierii militari au acționat și pentru lichidarea a 75 de incendii de vegetație uscată, produse în județele: Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, București-Ilfov, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 112 ha. Astfel, echipaje de pompieri împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale au depus eforturi pentru evitarea propagării flăcărilor la locuințele aflate în proximitatea zonelor de manifestare, precum și pentru limitarea potențialelor efecte. Una dintre misiunile relevante în acest sens este cea din județul Ilfov, unde, încă din cursul zilei de luni, pompierii bucureșteni intervin, cu tehnică specială de intervenție, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs la două bataluri ale unei ferme dezafectate de porci, pe raza localității Periș. Misiunea presupune efort susținut din partea salvatorilor, astfel încât, încă din momentul anunțării acestui eveniment, colegii noștri acționează pentru lichidarea flăcărilor ce au distrus aproximativ 400 mp. Din cauza degajărilor de fum cu miros înțepător, în cursul zilei de luni, a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru avertizarea populației din localitățile: Periș, Snagov, Corbeanca, Buftea, Otopeni și sectorul 1 al Capitalei. Datorită intervenției prompte a pompierilor, până în acest moment, nu au fost înregistrate victime”, a transmis Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Instrument online de informare cu privire la deschiderea școlilor

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat marți, 1 septembrie, prin intermediul unei conferințe …