Tentative de fraude la Bacalaureat, în Mureș! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 745 Vizualizări

Tentative de fraude la Bacalaureat, în Mureș!

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a transmis marți, 25 august, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că marți s-a desfășurat  proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, la care, din cei 789 de candidați înscriși, 639 au fost prezenți, iar 150 nu s-au prezentat la examen. Deși numărul candidaților a fost ridicat, niciunul nu a avut temperatura peste maximul admis, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați.

Celelalte probe ale sesiunii august – septembrie ale examenului de Bacalaureat se vor desfășura după următorul calendar: 26 august – proba la alegere a profilului și specializării și 27 august – proba la limba și literatura maternă.

,,Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, se menționează în comunicat.

Primele rezultate vor fi publicate prin anonimizarea numelui și prenumelui, la data de 2 septembrie, iar contestațiile se vor putea depune în aceiași zi, între orele 14.00 – 20.00, urmând ca rezultatele finale după soluționarea contestațiilor să fie afișate sâmbătă, 5 septembrie.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE