Home / Business / ”Dorel” în acțiune. Oprirea de urgență a unei instalații, cauzată de lucrări de excavație din afara platformei Azomureș

”Dorel” în acțiune. Oprirea de urgență a unei instalații, cauzată de lucrări de excavație din afara platformei Azomureș

Distribuie

Investigația internă demarată de Azomureș după evenimentul de sâmbătă, 29 august, când una dintre instalațiile de producere acid azotic a fost oprită în regim de urgență a arătat că fluctuația de tensiune electrică a fost cauzată de secționarea accidentală a unui cablu electric situat în afara platformei Azomureș, a anunțat luni, 31 august, Biroul de presă al combinatului Azomureș.

Ce s-a întâmplat

Potrivit sursei citate, lucrarea de excavare se derula în afara platformei Azomureș de către o companie locală, ce execută lucrări de amenajare în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

”În urma secționării cablului și implicit a pierderii de electricitate, au fost activate automat echipamentele de oprire ale instalației Acid Azotic 4, conform procedurilor uzuale pentru astfel de situații. Instalațiile de pe platforma Azomureș sunt echipate cu sisteme de interblocare independente, pentru a opri întotdeauna echipamentele în siguranță, curentul electric pentru astfel de operațiuni fiind asigurat de surse independente de energie electrică. Eliberarea oxizilor de azot face parte din procedura normală de oprire sau de pornire. Pentru o astfel de procedură, există, la fel ca pentru Azomureș, o prevedere în autorizațiile de mediu ale instalațiilor asemănătoare din întreaga lume. Din păcate soluțiile tehnologice sunt în acest moment destul de limitate. Emisiile sunt vizibile de la concentrații scăzute și au o culoare diferită de la roșu-portocaliu la maro, sunt eliberate în atmosferă pentru o perioadă scurtă de timp și la o înălțime de peste 85 de metri ceea ce asigură dispersia imediată, fără impact negativ major asupra mediului”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, combinatul Azomures a contractat pe parcursul anului 2020 realizarea unui studiu tehnic pentru modernizarea instalațiilor de acid azotic.

”Studiul, realizat de unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie din lume în acest domeniu, va oferi soluții pentru îmbunătățirile tehnologice ale producției de acid azotic, inclusiv pornirea și oprirea instalației. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de oprirea din cursul zilei de sâmbătă”, se arată în comunicat.

”Pe de altă parte, precizăm că orice lucrări de excavație pe platforma Azomureș sunt supuse autorizațiilor de lucru. Condiția prealabilă pentru autorizare este identificarea oricărei conducte și/sau cabluri subterane. Suntem convinși că aceleași principii trebuie urmate în afara proprietății Azomureș, deoarece există conducte de gaze naturale, conducte diverse și cabluri electrice care duc spre Azomureș sau către alte platforme din zonă. O notificare a fost trimisă Primăriei Târgu Mureș pentru a asigura permisele de lucru corecte înainte de a fi executate lucrări în vecinătatea platformei Azomureș”, a mai transmis Biroul de presă al combinatului Azomureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Rezultate foarte bune la Minibaschet

Distribuie Micuții sportivi de la Clubul Gladius Lucky Dragons din Târgu Mureș au obținut rezultate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.