Proiect imobiliar de anvergură al mureșeanului Mircea Musgociu, lângă mall-ul NEPI Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7547 Vizualizări

Proiect imobiliar de anvergură al mureșeanului Mircea Musgociu, lângă mall-ul NEPI

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, pe o suprafață de 16 hectare, sunt principalele elemente care vor defini noul proiect imobiliar al mureșeanului Mircea Musgociu. Proiectul prevede și construirea unui centru comercial de tip strip mall.

Cea mai mare investiție imobiliară autohtonă din județul Mureș, care va redefini standardele în acest domeniu și va da o nouă perspectivă dezvoltării orașului îl are ca autor pe Mircea Musgociu. Omul de afaceri a descris în lini mari proiectul ce urmează să fie realizat în următoarea perioadă, o dată ce toată documentația necesară va fi aprobată, lângă noul Mall deschis la ieșirea din Târgu Mureș spre Sighișoara:
”Primul pas al acestui proiect a necesitat un efort financiar de aproximativ 3 milioane de euro. Am construit drumul, utilitățile și câteva sensuri giratorii, împreună cu investitorii de la centrul comercial NEPI, pentru a asigura infrastructura de care va avea nevoie un cartier de genul acesta.

Cartierul are prevăzute minim 1.500 de apartamente și va respecta toate cerințele unui ansamblu imobiliar modern și cu funcționalitate eficientă.

În afară de locuințe, aici vor exista și spații comerciale, unități de învățământ, spații verzi – respectiv un parc pe care îl vom dona Primăriei și locuri de joacă pentru copii.

Cartierul va dispune de suficiente locuri de parcare, conform ultimelor standarde, dotate cu alimentatoare pentru mașinile electrice.

Un alt aspect important al proiectului este accesul pietonal în cartier, în acest sens fiind prevăzute stații de autobuz pe ambele sensuri de deplasare.

De asemenea, vom dona Primăriei bulevardele, străzile, utilitățile precum și toate investițiile de infrastructură pe care le vom face, cum ar fi de exemplu pistele pentru biciclete și parcul.

Viitorul centru comercial va fi de tipul strip mall, în care intri în magazine direct din parcare, fără spații comune. În criza COVID-19 s-a văzut că din cauza aglomerărilor umane din centrele comerciale mari de tip mall, acestea au fost închise. Avantajul unui strip mall este că poate funcționa cu riscuri mult mai mici în astfel de situații. Vor fi magazine de interes pentru populația din oraș, care vin în completarea mall-ului NEPI și care vor aduce un plus de confort locuitorilor din cartierul alăturat. Mă refer aici la magazin alimentar, magazin de mobilă, de articole sportive, de decorațiuni, de jucării, etc. Ca premieră în Târgu Mureș pe acoperișul magazinelor vor fi instalate panouri solare care vor asigura o parte din energia necesară funcționării lor.

Totodată, avem în plan și un restaurant McDonald’s cu McDrive. Astfel, în zonă se va crea cel mai puternic pol comercial din Târgu Mureș”, a menționat reprezentantul societății Profitec SRL.

Proiect etapizat

Vederea panoramică din apartamente va fi de excepție.

”Două laturi ale cartierului se vor învecina cu pădurea. De asemenea, blocurile vor avea o vedere panoramică asupra orașului. Vom avea și un studiu de însorire, iar punctele cardinale vor fi foarte bine studiate vis a vis de amplasamentul blocurilor, astfel încât apartamentele să beneficieze de lumina soarelui, fie în prima parte a zilei, fi în a doua parte ’’, a mai detaliat Mircea Musgociu.

Proiectul lui Mircea Musgociu va fi dezvoltat etapizat. Prima parte, rezidențială și comercială, va fi dezvoltată până în anul 2021, iar în orizontul de finalizare a investiției se află anul 2025.”

„În cazul în care vor exista cereri pentru spații de birouri, în noul cartier va fi construit și un business center”, a mai precizat omul de afaceri.

Circulația din zonă, reconfigurată

În ceea ce privește modernizarea circulației, în proiectul de PUZ se precizează că aceasta a fost începută cu documentația făcută pentru Târgu Mureș Shopping City – investiție realizată de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor, dezvoltator și operator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est.

„Aici se propune construirea unui sens giratoriu la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Calea Sighișoarei, un sens giratoriu la accesul aprovizionare, din Calea Sighișoarei, și un al treilea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru accesul în incintele supermarketurilor existente. Documentația de față continuă urbanizarea propusă de ”NEPI” prin conlucrarea cu soluția propusă aici. Accesul se va face din Calea Sighișoarei, printr-un sens giratoriu, continuat cu o stradă cu patru benzi și încă două sensuri giratorii pentru accesul în cartier și zonele comerciale. De la al treilea sens giratoriu până la intersecția cu prelungirea Căii Sighișoarei, drumul median propus va avea patru benzi. Al doilea acces în zonă se face tot din Calea Sighișoarei, cu un al patrulea sens giratoriu. Trama de circulație a cartierului va fi formată din străzi de categoria a III-a, cu două benzi de circulație, zonă verde și trotuare. În interiorul cartierului se vor propune și piste de biciclete”, a declarat Mircea Musgociu, administratorul societății Profitec SRL.

Calitatea, obiectiv strategic

Investitorul imobiliar promite că nu va face rabat de la calitate în construirea blocurilor de locuințe, chiar dacă efortul financiar va însemna un profit mai mic.

”Vreau să lucrez cu cei mai buni constructori, pentru a oferi calitate maximă. Nu fac economii atunci când vine vorba de calitate, iar tot ce voi construi va respecta standardele de calitate care caracterizează construcțiile mele. Nu voi renunța la standardul pe care l-am inițiat pentru prima oară la Târgu Mureș, în anul 2007, când am construit primul bloc care avea recepție, portar, casă a scării generoasă, balustrade din inox, gresie italiană de calitate în spațiile comune, iluminat economic și eficient, lifturi de ultimă generație, video interfoane digitale și lista poate continua. De asemenea, pentru că sunt inginer electronist și am construit televiziunea prin cablu din Târgu Mureș (Telesatco – n.r.) voi acorda atenție deosebită introducerii de rețele de date și televiziune de la fiecare furnizor, astfel încât proprietarul apartamentului să poată alege varianta care îl satisface”, a mărturisit Mircea Musgociu.

„Toate investițiile mele sunt legate de Târgu Mureș, orașul în care m-am născut, iar acest proiect e cel mai mare proiect pe care l-am dezvoltat. Din acest punct de vedere aștept de la cei care conduc orașul  să contribuie la dezvoltarea municipiului prin atragerea și sprijinirea cât mai multor investitori. Aceștia vor aduce venituri bugetului local și vor crea noi locuri de muncă. Îmi risc întreg capitalul pentru un proiect care va depinde mult de modul în care se va dezvolta orașul. Viitorul cartier ar putea fi un cartier ideal pentru tinerii care lucrează în IT și caută condițiile existente în Cluj. Orice persoană sau familie care caută o locuință într-o zonă în care pe un perimetru restrâns există totul: locuințe, magazine alimentare, magazine de modă, magazine sportive, magazine IT, restaurante, cinematograf de ultimă generație, birouri, grădiniță, farmacie, sală de fitness și piste de biciclete, se înscrie în profilul posibilului client”

Mircea Musgociu

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE