Milioane de puieți plantați prin campania ,,O pădure cât o țară”! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Milioane de puieți plantați prin campania ,,O pădure cât o țară”!

Direcția de Comunicare, Transparență și IT din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis miercuri, 16 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire ,,O pădure cât o țară”, vor fi plantați 17 milioane de puieți.

,,O pădure cât o țară este mai mult decât o mare adunare de oameni care plantează. Campania are în spate strategii silvice, prin care construim păduri puternice. Am anunțat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieți. Cu toate că am avut perioadă de urgență în mijlocul campaniei, am reușit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieți. Ne apropiem de partea a doua a campaniei O pădure cât o țară și astfel, în octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieți. Dacă în primăvară ne-am concentrat pe zonele de munte și deal, în toamnă campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în județele deficitare în păduri”, a declarat ministrul mediului, Costel Alexe.

Județele în care se vor planta cei mai mulți puieți

În cadrul ediției de toamnă a campaniei de împădurire, cei mai mulți puieți vor fi plantați în următoarele județe: Tulcea – peste jumătate de milion de puieți, Galați – 430.000, Ialomița – 370.000, Călărași – 200.000, Dolj – 180.000, Brăila – 150.000 și Vaslui – 110.000 de puieți.

Dintre aceștia, peste 1 milion de puieți sunt de stejar, peste 700.000 de plop, 150.000 de slacie, frasin, arțar și alte specii. Campania presupune și plantarea de păduri de la zero, pe o suprafață de 1100 hectare și vor fi completări pe o suprafață de 2000 de hectare.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE