Policlinica Viva Med, mai aproape de locuitorii Văii Mureșului Superior Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1602 Vizualizări

Policlinica Viva Med, mai aproape de locuitorii Văii Mureșului Superior

Situată la confluența Munților Căliman cu Munții Gurghiului, comuna Rușii Munți marchează ieșirea din defileul Deda – Toplița. Comună cu oameni gospodari, gata să-și demonstreze vrednicia, iată ce a întâlnit Ioana Bara atunci când actualul amplasament al Policlinicii Viva Med din Morăreni nu era nici măcar în stadiul de proiect.

Reporter: Cum ați identificat amplasamentul din Morăreni și cum s-a născut ideea de dezvolta o policlinică în zonă?

Ioana Bara: Trebuie să mărturisesc de la început că ideea nu-mi aparține în totalitate. Dorința noastră de a dezvolta rețeaua de servicii de sănătate acordate tuturor, în egală măsură locuitorilor din mediul urban ca și celor din mediul rural, a întâlnit dorința autorității locale din Rușii Munți de a-i ajuta pe locuitorii comunei. În momentul de față, aceștia se deplasează pe distanțe relativ mari – circa 20 de kilometri până la Reghin și circa 50 de kilometri până la Târgu Mureș, respectiv Sângeorgiu de Mureș, unde se află sediul Policlinicii Viva Med – pentru a avea acces la servicii de sănătate în diverse specialități. Vechea școală din satul Morăreni nu mai era utilizată de mai bine de șapte ani și se degrada continuu, fapt ce a determinat edilii să ia decizia concesionării acesteia, iar pe noi să facem demersuri practice pentru a transforma visul în realitate.

Rep.: Ce tip de servicii veți oferi beneficiarilor? Câte cabinete ați amenajat și ce dotări aveți?

I.B.: La finalul pregătirilor, vor fi amenajate opt cabinete medicale, două săli de tratament, un punct de recoltare probe biologice, precum și anexele administrative necesare bunei funcționări a policlinicii. Vom veni în întâmpinarea nevoilor pacienților cu specialități cu adresabilitate mare, cum ar fi: cardiologie, obstetrică-ginecologie, urologie, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, reumatologie, dermatologie, medicină internă, diabet zaharat și endocrinologie. Dotările cabinetelor sunt cu aparatură de ultimă generație în ecografie.

Rep.: De ce ar dori locuitorii de pe Valea Mureșului Superior să vină la Policlinica Viva Med Morăreni?

I.B.: Îi asigurăm pe beneficiarii noștri că le vom acorda servicii de sănătate de cea mai înaltă clasă, așa cum i-am obișnuit deja la Policlinica Viva Med Sângeorgiu de Mureș. Vom veni în întâmpinarea nevoilor lor cu o gamă variată de investigații fără a mai fi nevoie să se deplaseze pe distanțe atât de mari. Evident, ne adresăm nu doar locuitorilor din Morăreni și comuna Rușii Munți, ci și celor din Stânceni, Lunca Bradului, Răstolița, Deda, Aluniș, Brâncovenești și – de ce nu? – Reghin și zona limitrofă acestuia.

Rep.: Un aspect de mare interes pentru beneficiarii dumneavoastră, pe lângă calitatea serviciilor și profesionalismul celor care le acordă, este cel financiar. Serviciile vor fi total private sau beneficiarii vor putea să se prezinte la unitatea dumneavoastră și cu bilet de trimitere?

I.B.: Da, într-adevăr, acesta este un aspect foarte important având în vedere nivelul veniturilor populației. Vă mărturisesc că am adresat deja o cerere în acest sens Casei Județene de Asigurări de Sănătate și sperăm ca în cel mai scurt timp să putem intra în contract cu Casa, pentru a putea acorda servicii pe bază de bilet de trimitere.

Rep.: Cum îi încurajați pe tinerii medici să dorească să ofere consult de specialitate la o distanță atât de mare de reședința județului?

I.B.: Un aspect care trebuie menționat de la început este acela că știind cu ce probleme se confruntă medicii tineri am decis, încă în faza de proiect, amenajarea unui mic apartament destinat medicilor care doresc să se implice în activitatea policlinicii dar nu dispun de spațiu locativ. Aceștia pot ocupa în regim semipermanent apartamentul de care v-am vorbit sau îl pot utiliza ca spațiu de odihnă la ieșirea de la program după-amiaza, dacă urmează să intre la consultații în dimineața următoare.

Rep.: Iată o idee care, deși nu originală, este foarte practică. Cum vă așteptați să fie îmbrățișată de tinerii medici?

I.B.: Cu toții știm că problema locativă este una reală și nu tocmai ușor de depășit. Ne amintim că părinții noștri, la începutul carierei lor, au fost obligați să desfășoare muncă de stagiatură, de regulă, în comune foarte îndepărtate. Vremurile s-au schimbat, nu îi obligăm pe tinerii medici să își înceapă cariera la sute de kilometri distanță de casă, ci le acordăm în felul acesta sprijin să practice profesia pentru care s-au pregătit, într-un loc primitor, într-un peisaj – nu exagerez deloc – de basm.

Rep.: În final, dacă doriți să transmiteți un mesaj pentru cititorii noștri…

I.B.: Desigur! Se apropie termenul de finalizare a lucrărilor de amenajare iar de la 1 octombrie vă așteptăm cu drag la Policlinica Viva Med Morăreni!

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE