Aproximativ 250 de kilograme de pietre semiprețioase depistate la granița cu Ucraina! Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 641 Vizualizări

Aproximativ 250 de kilograme de pietre semiprețioase depistate la granița cu Ucraina!

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, au transmis miercuri, 28 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune în urma căreia au depistat un cetățean ucrainean care transporta aproximativ 250 de kg de pietre semiprețioase, presupuse a fi chihlimbar, în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei.

,, În data de 27 octombrie, în jurul orei 20:00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi a infracţionalităţii transfrontaliere.În urma acţiunii, pe raza localităţii Huta Certeze, jud. Satu Mare, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic pentru control un autoturism, înmatriculat în România. Şoferul a ignorat semnalele, şi-a continuat deplasarea, sens în care poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea lui, fiind blocat de către maşinile echipajelor. În încercarea de a evita controlul, conducătorul auto a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină”, se menționează în comunicat.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii de frontieră au constatat că în portbagaj se aflau mai mulți saci de rafie încărcați semnificativ cu o cantitate de pietre semiprețioase, iar persoana în cauză, cu dublă cetățenie maghiară și ucraineană, în vârstă de 31 de ani, precum și bunurile depistate, au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor, în urma inventarierii rezultând 11 saci care conțineau aproximativ 250 de kg de material solid de culaoae galben – maronie, asemănător chihlimbarului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar șoferul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE