Home / Stiri nationale / 5 ani de la Colectiv

5 ani de la Colectiv

La data de 30 octombrie 2020, se împlinesc 5 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, în care 65 de persoane și-au pierdut viața, 26 dintre ele decedând la fața locului, iar restul ulterior, în urma rănilor suferite.

După tragedie s-au organizat numeroase proteste, au curs demisii, rețineri în dosare penale, dar  în afară de acestea, nu cred că s-a schimbat ceva în acești 5 ani în țară, poate pentru o perioadă am încercat să fim mai solidari, mai empatici, însă după o jumătate de deceniu, procesul încă nu a fost încheiat și nu se cunosc motivele din spatele acestei tragedii.

În memoria victimelor, în ultimii 5 ani au fost organizate concerte caritabile, marșuri, ridicându-se și un monument în fața clubului, unde chiar mii de oameni trec pentru a aprinde o lumânare și a aduce un omagiu vieților pierdute.

Anul acesta, din cauza contextului epidemiologic, probabil nu se va organiza nicio manifestație publică, și tocmai de aceea, în această seară, putem fi cu toții solidari și să aprindem câte o lumânare, pe care o putem plasa în geam, în semn de recunoaștere, pentru a-i comemora pe cei care au plecat din această viață mult prea repede.

Totodată, un lucru pe care îl putem învăța din această tragedie este să ne prețuim mai mult viața, atât a noastră, cât și a celor dragi, pentru că nu știm niciodată pentru cât timp îi vom avea alături. Așadar, să ne sunăm bunicii, părinții și să le spunem cât de mult îi apreciem, să le trimitem un mesaj prietenilor pentru a vedea ce mai fac, să ne luăm animăluțele în brațe și să le mulțumim că ne înseninează zilele și nu în ultimul rând, să fim recunoscători că am fost suficient de norocoși să mai trăim încă o zi.

În această zi, le transmitem sincere condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut persoane dragi în urmă cu 5 ani, iar celor care au plecat dintre noi, le dorim odihnă veșnică.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scriitorul Neale Donald Walsch prezintă noua carte, în premieră în România, imediat după premiera mondială

Autorul celebrei serii de cărţi “Conversaţii cu Dumnezeu”, Neale Donald Walsch, prezintă în premieră publicului …