Au revenit și popicarii pe arene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 909 Vizualizări

Au revenit și popicarii pe arene

Cu multe amânări cauzate de pamdemie, au fost reluate întrecerile competițiilor de popice. Într-o disciplină în care sportivii nu au contact fizic, întrecerile se pot desfășura mai ușor în ceea ce privesc respectarea tuturor normelor sanitar-epidemiologice, astfel încât toți paricipanții, sportivi și tehniceni să fie protejați de posibila infectare cu Coronavirus. Deși nu au contact fizic, sportivii au evoluat cu câte o pistă liberă între ei, astfel evitau folosirea acelorași bile.
Mai întâi, pe moderna arenă din Cluj-Napoca s-au desfășurat întrecerile primei etape din cele patru ale acestui sezon al Cupei României Individual Juniori. La masculin, sportivii de la CSM Târgu Mureș au avut o evoluție bună, câștigând toate cele trei probe. Szász Tibor Levente s-a impus în proba individuală, cu 586 popice doborâte, în cea de perechi, alături de Benke Zoltán, cu 1151 p.d. și în cea pe echipe, cu un total de 3239 popice doborâte.
La feminin întrecerile aceleiași competiții s-au desfășurat pe arena din Târgu Mureș, unde cele mai bune rezultate au fost obţinute de junioarele gazdelor de la Electromureş Romgaz. Ele au câştigat prin Seres Bernadett și Szabo Julia Emese locul 1 la proba de tandem, un loc 2 şi un loc 3 la individual clasic, prin Seres Bernadett (540 p.d.), respectiv Szabo Julia Emese 538 p.d. Pe locul 1 s-a clasat sportiva Budoi Noemi de la Siderurgica Hunedoara cu 552 p.d.

Cu un total de 3081 popice doborâte mureșencele s-au clasat pe locul 1 şi la proba pe echipe. La aceste întreceri au participat și sportivele echipei CSM Târgu Mureș, clasate pe locul 2 la proba pe echipe,

iar tandemul Bordianu Roxana-Janosi Halmagyi Kriszta a încheiat pe locul 3 la proba de perechi.

Primele finale, prima medalie

La a doua competiție desfășurată, pe arena Conpet din Ploiești popicarele mureșene au obținut și prima medalie a ediției, la Finala Campionatelor Naționale Individuale pentru seniori la individual clasic și perechi. La aceste întreceri popicarele mureșene au participat doar cu junioare, patru de la Electromureș Romgaz și două de la CSM Târgu Mureș.
Cea mai bună performanță au reușit-o Fekete Réka și Szabo Julia Emese (Electromureș Romgaz), care au obținut locul 2 și titlul de vicecampioană națională în proba de perechi. Fekete Réka a fost aproape și de podiumul de la individual clasic, încheind întrecerea pe locul 4.
În ambele probe s-au impus gazdele de la Conpet Petrolul Ploiești, prin Sanda Alina, respectiv perechea Sanda Alina-Nagy Florentina.
La masculin, atât la individual cât și la perechi, medalia de aur a revenit ieșenilor de la CFR Olimpia ACB.
Foto: Primele medaliate, alături de antrenorul Orosz István

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE