S-a anunțat data de start a programului Rabla pentru Electrocasnice! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

S-a anunțat data de start a programului Rabla pentru Electrocasnice!

Începând cu data de 15 decembrie, românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin programul Rabla pentru electrocasnice, acesta având un buget total de 40 de milioane de lei, permițând utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice din acest an a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului de Mediu, 4 produse care nu au existat în edițiile anterioare, și anume aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete, iar valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe și 200 de lei pentru aspiratoare.

,, Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online. Practic, se va intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

De asemenea, un solicitant poate obține mai multe vouchere, însă pentru produse diferite, adică un voucher pentru un anumit tip de produs. De reținut este că echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, excepții făcând uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase, în cazul cărora sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE