Home / Sanatate / Modificări ale ratelor de incidență din Mureș

Modificări ale ratelor de incidență din Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 7 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma modificării ratei de incidență în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat la data de 7 decembrie, Hotărârea nr. 60, cu următorul cuprins:

,,Articol 1 – Începând cu data de 8 decembrie 2020, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin HG nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluţia ratei de incidenţă la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale. Articol 2 – De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Mureş”, se menționează în comunicat.

Situația ratelor de incidență la 1000 de locuitori din localitățile mureșene se regăsește în lista de mai jos:

Rata de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori: Aluniș, Bahnea, Băla, Bălăușeri, Chibed, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Eremitu, Ernei, Fărăgău, Fântânele, Ghindari, Glodeni, Iclănzel, Lunca Bradului, Mădăraș, Măgherani, Mica, Neaua, Ogra, Papiu Ilarian, Păsăreni, Pogăceaua, Sânger, Sângeorgiu de Pădure, Sânpetru de Câmpie, Sărățeni, Sânpaul, Vătava, Vețca, Viișoara.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, cu măsuri aplicate între 25 noiembrie – 9 decembrie: Apold, Band, Beica de Jos, Gălești, Gurghiu, Ibănești, Ideciu de Jos, Lunca, Miercurea Nirajului, Nadeș, Râciu, Șincai, Sovata, Zau de Câmpie.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, cu măsuri aplicate între 28 noiembrie – 12 decembrie: Cucerdea, Suplac, Vărgata, Vânători, Voivodeni.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, cu măsuri aplicate între 1 – 14 decembrie: Batoș, Bereni, Bichiș, Brâncovenești, Ceuașu de Câmpie, Cozma, Crăciunești, Grebenișu de Câmpie, Saschiz, Suseni, Ungheni.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, cu măsuri aplicate între 5 – 18 decembrie: Acățari, Adămuș, Livezeni, Rușii Munți, Șăulia, Gheorghe Doja.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, cu măsuri aplicate între 8 – 21 decembrie: Hodac, Zagăr.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între  25 noiembrie – 9 decembrie: Breaza, Chețani, Hodoșa, Iernut, Miheșu de Câmpie, Pănet, Reghin, Valea Largă.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 28 noiembrie – 12 decembrie: Ațintiș, Gornești, Răstolița, Solovăstru, Tăureni.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 1 – 14 decembrie: Albești, Bogata, Cristești, Daneș, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sărmașu, Târgu Mureș.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 5 – 18 decembrie: Crăiești, Corunca, Deda, Gănești, Luduș, Petelea, Sântana de Mureș, Sighișoara, Stânceni, Târnăveni.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 8 – 21 decembrie: Băgaciu, Cuci.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Iernutul e pregătit pentru a doua etapă de vaccinare!

Începând cu data de 15 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare, iar cu acest …