Bărbați reținuți într-un dosar privind infracțiuni economice Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

Bărbați reținuți într-un dosar privind infracțiuni economice

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au transmis prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma celor 144 de percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de luni, 14 decembrie, în municipiul București și în 13 județe, la sediile unor firme și domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și înșelăciune, polițiștii serviciului de investigare a criminalității economice din Mureș au reținut 3 persoane.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Mureș, atât în capitală, precum și în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița – Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

,,Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – prezent, o persoană având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, se menționează în comunicat.

În urma cercetărilor urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, iar în urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile, înscrisuri și mai multe mijloace de stocare a datelor informatice.

În baza probelor administrate, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, toți din județul Covasna.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

La acțiune au participat poliţişti din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov, iar activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE