Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un uscător de rufe Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un uscător de rufe

Nu există nicio îndoială că există unele produse cu adevărat utile în lumea electrocasnicelor, precum frigiderele sau mașinile de spălat. Dar acestea nu sunt singurele. Uscătorul de rufe este și el un aparat electrocasnic care începe să devină tot mai indispensabil într-o casă.

Cum să alegi cel mai bun uscător?

De-a lungul anilor, uscătoarele de rufe au evoluat mult, trecând de la o mașină destul de zgomotoasă și inestetică la un aparat puternic, cu designuri noi și cu o eficiență mai mare. Iată câteva componente importante de luat în considerare atunci când alegeți un uscător.

Tipuri de uscătoare de rufe

Pe piață există trei tipuri de uscătoare, în funcție de principiul de funcționare al fiecăruia:

  • Uscătoare cu evacuare.
  • Uscătoare cu condensare.
  • Uscătoare cu condensare cu pompă de căldură.

Primul tip de uscător este un aparat electrocasnic care are nevoie de o țeavă sau de o instalație conectată la exterior, deoarece scopul său este de a disipa căldura printr-o ieșire de aer.

Uscătoarele cu condensare funcționează cu un recipient care colectează apa stoarsă din rufe, dar acest recipient ar trebui golit în mod normal la fiecare 1 sau 2 cicluri de uscare.

Prin comparație, uscătoarele cu evacuare sunt considerabil mai ieftine, dar consumul lor de energie este mult mai mare.

Uscătoarele cu pompă de căldură sunt cele mai eficiente, deoarece, potrivit experților, acestea au mai multă grijă de haine. Asta deși ciclurile de uscare sunt mai lungi, întrucât aceste uscătoare folosesc temperaturi mai scăzute.

Capacități

Așa cum se întâmplă la achiziționarea unei mașini de spălat pe baza nevoilor noastre de încărcare, la fel se întâmplă și cu un uscător. Este recomandabil să alegeți un uscător cu o capacitate mai mare decât mașina de spălat , deoarece se știe că hainele umede cântăresc mult mai mult.

Pe de altă parte, dacă sunteți unul dintre acei oameni care umple mașina de spălat la capacitatea maximă, diferența dintre o mașină de spălat și un uscător este mult mai mare, astfel încât procesul este, de asemenea, mult mai eficient și hainele dvs. nu vor suferi dacă sunt expuse la aceasta căldură pentru perioade lungi de timp.

Programe

Un uscător oferă diferite programe, majoritatea dintre ele diferențiindu-se prin gadele de uscare, cum ar fi pentru diferite tipuri de fibre sau articole de îmbrăcăminte.

Când articolele de îmbrăcăminte sunt introduse în uscător, sistemul său detectează greutatea articolelor de îmbrăcăminte și prin senzorul său de umiditate reușește să calculeze timpul în funcție de perioada aleasă.

Alte particularități

Anumite uscătoare au funcționalități diferite, cum ar fi temporizatorul digital sau opțiunea Pauză + Încărcare. Dar, de asemenea, merită să ne amintim că, cu cât are mai multe funcționalități extra, cu atât este mai mare prețul. Deci, aflați ce funcție este cea mai bună pentru dvs. și dacă vă poate ușura viața.

Eficienta energetica

Unul dintre cele mai remarcabile lucruri de luat în considerare la achiziționarea sau alegerea unui uscător este eticheta de eficiență energetică.

Cele mai eficiente uscătoare sunt etichetate A +++, oferind economii de până la 40% în comparație cu un uscător A +.

Spaţiu

După cum am menționat la început, dacă cumpărați un uscător cu evacuare, acesta ar trebui să fie amplasat într-un loc cu acces ușor la exterior, deoarece va trebui să utilizați tubul de evacuare.

Deși fiecare uscător are dimensiuni similare, este indicat să calculați dimensiunile și să le verificați acasă înainte de a cumpăra. Lățimea standard este de obicei de 60 cm, deși sunt și uscătoare ideale pentru spații mici, de până la 45 cm.

Nivelurile de zgomot

Acest punct este esențial dacă locuiți într-un apartament sau apartament cu puțină izolare fonică, trebuie să țineți cont de faptul că un uscator rufe este foarte zgomotos, încercați să selectați unul care să nu depășească 60 decibeli.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE