Home / Invatamant / Interesele elevilor din Mureș, apărate de un ONG

Interesele elevilor din Mureș, apărate de un ONG

Distribuie

Asociația Elevilor din Mureș și-a început activitatea de reprezentare a elevilor din județul Mureș, aceasta fiind o structuctură non-guvernamentală destinată tuturor elevilor din județ, care s-a înființat în urma proiectului ,,Școli curate 2.0”, din nevoia locală de reprezentare a intereselor elevilor.

Obiectivele asociației

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Asociației Elevilor din Mureș, ,,printre principalele obiective ale asociației se numară: promovarea, reprezentarearea și apărarea intereselor elevilor din Mureș, organizarea acțiunilor de lobby pentru apărarea intereselor elevilor, dezvoltarea descentralizării învățământului preuniversitar, participarea si îmbunătățirea programei de învățământ și a legislației învățământului preuniversitar din România, dezvoltarea activităților de voluntariat si activism civic, promovarea politicilor de recunoaștere a importanței rolului și locului elevului în cadrul societății și alte proiecte/ programe de care tinerii din județ vor beneficia”.

Primul birou de conducere al asociației este alcătuit din președintele Miclea Partenie și din trei vicepreședinți: Andreea Boeriu, Cosmina Mărginean și Armin Muga.

,,Pentru ca o societate să funcționeze normal, educația trebuie să fie plasată într-un plan central, iar aici un rol important îl joacă elevul. Dacă privim puțin în peisaj, acest lucru este apatic, în sensul că, de multe ori, elevul este pus într-un cadru secund sau mai rău, opinia lui e considerată irelevantă. Dorim să demontăm acest mit, afirmând că o mare parte a tinerilor sunt vizionari, chiar dacă uneori se ghidează după propriul sistem de valori, care poate să nu fie pe placul unui sistem învechit. Aceștia trebuie susținuți și încurajați spre a tinde și mai sus. Unul dintre lucrurile pe care noi dorim să-l punem în practică este acela de a face cunoscută vocea elevilor din județ, reprezentând interesele comune ale acestora, stimulându-i la participarea în luarea deciziilor din actul educațional. De asemenea, ne vom asigura că instituțiile publice care vizează interesele sistemului educațional, sau instutitiile care au tangență cu acesta, vor respecta pe deplin drepturile elevilor, prin creșterea gradului de transparență decizională, alocarea si gestionarea resurselor și încurajarea respectării legii”, a precizat Miclea Partenie, președintele Asociației Elevilor din Mureș.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș

Distribuie Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), Biblioteca Județeană Mureș și Parohia Sfânta Ana organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.