Proiecte antidrog propuse consilierilor educativi din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1147 Vizualizări

Proiecte antidrog propuse consilierilor educativi din Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a transmis marți, 9 martie, pe pagina web a instituției, www.edums.ro, către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș, în atenția directorilor și a consilierilor educativi, o listă de proiecte naționale de prevenire a consumului de droguri pentru prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătatea elevilor.

„În anul școlar 2020-2021, Agenția Națională Antidrog continuă implementarea, prin centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene, a proiectelor naționale de prevenire a consumului de droguri. Datorită specificului materialelor suport, acestea pot fi implementate atât față in față, cât și on-line. Proiectele vizează dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale preșcolarilor și elevilor, deci pot contribui la adoptarea de către aceștia a unor comportamente sănătoase în toate aspectele vieții personale și sociale”, se precizează în adresa transmisă către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș, document semnat de prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan – inspector școlar general, prof. Illes Ildiko – inspector școlar general adjunct și prof. dr. Diana-Anca Nițulescu – inspector școlar.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, lista proiectelor destinate elevilor și preșcolarilor pentru dezvoltarea unui stil de viață sănătos are următoarea componență:

– „Cum să creștem sănătos”

Proiectul are ca obiectiv principal promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor cu vârsta între 5-7 ani, pentru prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate.

– „ABC-ul emoțiilor”

Obiectivul proiectului fiind dezvoltarea emoțională a elevilor din clasele I si a II-a.

– “Necenzurat”

Este destinat elevilor de gimnaziu (12-14 ani), având ca obiectiv formarea unor abilități de viață necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool și droguri.

– “Fred goes net”

Are ca obiectiv realizarea de intervenții preventive, timpurii, pentru elevii de liceu (14-19 ani).

– “Mesajul meu antidrog”

Pune accent pe dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoase pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, prin implicarea în activități artistice și sportive, ca alternativă la consumul de tutun, alcool și droguri.

– “Eu și copilul meu”

Proiectul vizează creșterea factorilor familiali de protecție și reducerea factorilor familiali de risc față de consumul de tutun, alcool și droguri la preadolescenți și adolescenți.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE