Rețea de turism eco-social în pregătire într-un sat mureșean Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 542 Vizualizări

Rețea de turism eco-social în pregătire într-un sat mureșean

O echipă formată din trei voluntari din ţări ale Uniunii Europene şi un voluntar român va implementa, în satul Cloaşterf, din comuna Saschiz, proiectul REST – Reţea eco-socială de turism, care presupune activităţi de dezvoltare rurală precum construirea unui spaţiu de joacă eco-friendly pentru copiii care nu pot merge la grădiniţă.
Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, se va desfăşura perioada 1 mai şi 31 octombrie, iar în cadrul acestuia vor mai fi organizate şi o serie de ateliere de educaţie non-formală pentru copiii şi tinerii din zonă, campanii de ecologizare, participarea la evenimentele tradiţionale şi promovarea turismului local.
„REST îşi propune ca, prin colaborare între unităţile turistice din Saschiz şi în special din Cloaşterf, cu sprijinul voluntarilor care vin prin Corpul European de Solidaritate, să se desfăşoare acţiuni pentru copiii din acest sat. În principal acţiuni de educaţie non-formală, protecţia mediului şi amenajarea unui loc de joacă pentru ei, fiindcă aici nu este grădiniţă. Puţini ajung la grădiniţă în Saschiz, iar în timpul vacanţelor nu au altceva de făcut într-un cadru organizat. În Cloaşterf sunt în jur de 20 de copii. Când am scris aplicaţia ne-am bazat că vor participa cam 15 copii, începând de la grădiniţă, până în clasa a VIII-a, în special”, a declarat Florentina Călugăr, membru al Centrului de Voluntariat Saschiz.
În cadrul acestui proiect va fi inclus şi un eveniment dedicat unui produs local, cum e zacusca, pentru care se doreşte o sărbătoare după modelul celei din Saschiz, care este adresată răbarbărului.
Proiectul de la Cloaşterf se va realiza cu aportul Asociaţiei AUM din Sighişoara, coordonată de Alexandra Negrei.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE