Start cu dreptul al junioarelor Arena Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Start cu dreptul al junioarelor Arena

Handbalistele junioare 1 de la CS Arena Târgu Mureș au debutat cu o victorie, 42-31 (23-13) cu CS Marta Baia Mare, joc din prima etapă a returului fazei a doua a Campionatului Național, a IV-a din Grupa Valoare 3. Pentru ca cei neinițiați să înțeleagă mai exact despre desfășurarea competiției: Primele trei clasate în grupele stabilite pe criterii geografice s-au calificat pentru faza a doua, denumită Grupe Valoare, trei la număr. Aici au alcătuit grupa cu alte trei echipe calificate din seriile geografice. În Grupa Valoare s-au dus mai departe rezultatele din prima fază, astfel echipele au întâlnit doar cele trei adversare venite din cealaltă serie. După două turnee a câte trei etape primele două clasate în cele trei serii și două din cele clasate pe locurile 3 vor alcătui cele două grupe de 4 la turneul final din luna mai.

Revenind la acest ultim turneu dinaintea celui final, jocurile din Grupa Valoare 3 au loc în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Lidera neînvinsă după cele 7 partide (4 cu adversarele din prima fază și 3 din primul turneu al fazei a doua) era CSȘ 2 Baia Mare, dar cu câteva victorii la limită, două dintre acestea considerate de unii „discutabile”, obținute în turneul precedent, la Baia Mare. La 4 puncte în urma lor, cu câte 2 înfrângeri, gazdele turneului de la Târgu Mureș și CSȘ Viitorul Cluj. Cele două au mari șanse de a accede împreună la turneul final, mureșencele având prima șansă la locul secund. În prima etapă a turneului târgumureșean s-au impus favoritele, primele trei clasate. Golurile echipei antrenoarei Liana Costea în partida cu Marta Baia Mare au fost înscrise de următoarele: Gál Anna 8, Anita Moldovan 7, Andreea Țîrle 6, Oana Sârb 5, Ștefania Virag și Alexandra Țifrui câte 4, Ingrid Todică 2 și Daria Vasi 1. Au mai jucat: Both Edina, Szász Boglárka și Bianca Jitaru, în poartă, Ioana Mureșan.

De remarcat absența Corinei Lupei, „internațională” de tineret, cu probleme medicale. În al doilea joc din turneu adversara mureșencelor era lidera CSȘ 2 Baia Mare, urmând ca duminică să întâlnească Tonic Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE