Oare ce votăm în 2024 la localele din Târgu Mureș? Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1276 Vizualizări

Oare ce votăm în 2024 la localele din Târgu Mureș?

A trecut aproape un an de la alegerile locale, iar spiritele polemic-electorale ale locuitorilor Târgu Mureșului parcă s-au mai potolit. Cu toții, români, unguri și ceilalți trăitori pe aici, ne-am dat seama că nici dracul nu e așa de negru, nici lumina nu e așa strălucitoare pe cât am crezut la început.

Din partea noii administrații vedem o rutină deja agasantă, adică plictiseală mare, toropeală care, acum pe caniculă, parcă e potrivită, dar toamna nu e departe, ca să nu mai vorbim de iarnă…! Preocupați mai degrabă să scape de vechea administrație decât de viitorul orașului, târgumureșenii sunt pe cale să iasă din amețeala confruntărilor politic-electorale care au marcat perioada ce a trecut de la alegeri, când s-au aruncat în arena Facebook și în presă pe alocuri, argumente și contra-argumente, fiecare încercând mai mult să-și justifice votul dat decât să analizeze ce l-a determinat să pună ștampila pe un nume și nu pe altul. Știm că polemica politică strict teoretică e un sport național în România, dezbateri aprinse cu tente ideologice, naționaliste, geopolitice și de altă natură au loc prin toate crâșmele și terasele, fără însă să se contureze preocupări concrete, viguroase, de a presa administrația chiar să facă ceva sau măcar să spună ce urmează să producă.

Ne trezim acum și ne dăm seama că într-o administrație publică nu contează așa mult persoanele din fruntea primăriei, cât alcătuirea echipelor executive, calitatea și viabilitatea proiectelor, cheltuirea banilor și funcționalitatea urbei. Un primar, el personal, adică un individ dotat cu niscaiva putere poate face mult rău, însă bine nu poate face decât împreună cu specialiștii din instituție, cu celelalte entități locale din educație, cultură, dar mai cu seamă prin angrenarea mediului de afaceri, fără de care mare scofală nu va ieși.

Magnetizați de numele candidaților la Primărie, fie Soos Zoltan, Teodora Benedek, Claudiu Maior sau ceilalți și de eterna controversă român vs. maghiar, publicul votant nu a acordat, în aceeași măsură, atenție programelor propuse. Cât de viabile erau, pe ce resurse se bazau, ce beneficii generau acestea, ce orizonturi temporale presupuneau? Ș.a.m.d. Dacă erau atenți, acum l-ar întreba pe edilul Soos (că doar el a câștigat alegerile) cum stă la capitolul realizări, că doar nu toate punctele din program aveau ca termen de îndeplinire anul 2024!

Poate că acum la împlinirea și celebrarea unui ”an întreg de zile de administrație Soos” să vină cineva să ne spună cum stă la acest capitol sau măcar să întrezărim ceva clar, ca să nu ne trezim peste 3 ani că iar votăm niște povești fără valoare ale unor inși de prin politica locală, în timp ce Târgu Mureșul coboară în clasament.

Apropo de asta: e un trafic îngrozitor în Târgu Mureș, iar centrul municipiului este traversat zilnic de sute de ambulanțe cu alarma și girofarurile pornite. Traficul și melodia ambulanțelor fac deja parte din brandul orașului! Oare e așa pentru că municipiul nostru e un oraș medical?

Să punem o ambulanță pe stemă!

Nicolae POP

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE