VIDEO: Coadă pentru vaccinare, în Dâmbu Pietros Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1053 Vizualizări

VIDEO: Coadă pentru vaccinare, în Dâmbu Pietros

Caravana de vaccinare a ajuns marți, 26 octombrie, în cartierul Dâmbu Pietros din Târgu Mureș. La locația centrului mobil de vaccinare s-a prezentat un număr mare de doritori, încă de la ora începerii programului, astfel încât la ora 12.00 oamenii s-au aliniat la rând pe o distanță ce se întindea pe aproximativ 10 metri. Acțiunea a fost organizată de Instituția Prefectului – Județul Mureș, Serviciul Județean de Ambulanță Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale Mureș.

„Suntem în plină campanie de vaccinare. Serviciul Județean de Ambulanță Mureș a sprijinit, sprijină și va sprijini în continuare imunizarea activă a populației din Târgu Mureș prin participarea efectivă cu unitățile mobile de vaccinare atât la nivelul județului cât și în municipiul Târgu Mureș. Suntem astăzi în cartierul Dâmbu Pietros, mâine, poimâine și vineri vom fi în cartierele Tudor și Unirii. Vaccinarea se face cu doză unica Johnson & Johnson care probabil, după patru luni va necesita o doză booster ori Moderna ori Pfizer. Ambulanțele în mod deosebit nu sunt modificate, în schimb dotarea medicală permite efectiv vaccinarea în autosanitare”, a declarat dr. Ioan Ivanici, manager al Serviciului de Ambulanță Mureș.

Cerere tot mai mare pentru vaccinare

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a declarat că există o creștere substanțială a numărului de doze de vaccin administrate.

„În luna septembrie, într-o săptămână se administrau 2.000 – 2.200 de doze, la mijlocul lunii octombrie am administrat 22.000 de doze, deci de peste 10 ori a crescut numărul de doze administrate. Centrele de vaccinare și-au adaptat programul și numărul de fluxuri, astfel încât să facem față cererii tot mai mare a populației pentru vaccinare, ceea ce este un lucru bun. Efectele se vor vedea nu imediat pe termen foarte scurt, dar pe termen de ordinul a câtor săptămâni, efectele se vor vedea la nivelul numărului de cazuri și nu în ultimul rând la nivelul presiunii exercitate pe unitățile medicale sanitare cu paturi care tratează pacienții cu COVID-19 în județul Mureș și a unităților și compartimentelor de primiri urgențe și tot ceea ce înseamnă terapie intensivă. Vom continua și în mediul rural, fie cu această Caravană mobilă, fie cu echipele mobile din centrele de vaccinare, astfel încât să ajungem cât mai repede la acea imunitate de peste 70 la sută. Ne dorim să fie cât mai multe persoane vaccinate și cât mai puține persoane care au trecut prin boală”, a precizat dr. Iuliu Moldovan.

Programului Caravanei Vaccinării la Târgu Mureș

27 octombrie: Tudor Vladimirescu – Parcul Diamant (interval orar: 12.00 – 16.00);

28 octombrie: Tudor Vladimirescu – parcarea de lângă Parcul Albastru, lângă clădirea EON (interval orar: 12.00 – 16.00);

29 octombrie: Unirii – parcarea magazinului Palas (interval orar: 12.00 – 16.00);

31 octombrie: Tudor – în fața Catedralei “Învierea Domnului” – Fortuna (interval orar: 10.30 – 13.00).

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE