Start ratat în noul an Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 219 Vizualizări

Start ratat în noul an

Echipa feminină de baschet BC Sirius Mureșul Târgu Mureș a debutat cu stângul în 2022, pierzând ambele meciuri disputate. Primul eșec a fost unul surprinzător, înregistrat în „sferturile” Cupei României. După ce încheiaseră la egalitate la sfârșitul anului trecut jocul tur din deplasare cu CSM Alexandria, scor 64-64, un joc în care mureșencele conduceau cu 9 puncte după trei sferturi, pentru calificarea în final four-ul competiției le era suficientă o victorie la limită pe teren propriu. Deși au lăsat impresia că victoria le este la îndemână, mureșencele au cedat inexplicabil la final, cu un ultim sfert în care au înscris doar 4 puncte. Rezultatul întâlnirii a fost 43-49, pe sferturi: 17-18, 10-12, 12-8, 4-11. Sirius a început bine jocul, a condus cu 7-0, dar a cedat ambele sfreturi ale primei reprize la limită. A revenit în al treilea act și la ultima pauză avea avantaj minim. Coșul înscris de Andreea Feiseș după primul minut al sfertului patru dădea speranțe mureșencelor. Singurul coș reușit în al optulea minut al sfertului, reușit de Tanita Allen la scorul de 41-45 nu a fost suficient și mureșencele au părăsit competiția. A fost un joc în care niciuna din echipe nu a avut reglat „tirul”, reușind doar câte 2 aruncări de 3 puncte din același număr de tentative (23), mureșencele având un procentaj modest și de la linia de libere, 11 din 19.

Eșec scontat, dar mult prea sever

După eliminarea din Cupa României, Sirius a susținut după doar două zile, sâmbătă seara, partida din cadrul etapei a XIII-a din Liga Națională, ultima a turului. Jocul disputat pe terenul celor de la ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, una dintre fruntașele campionatului, avea o favorită certă, dar rezultatul a fost unul mult prea categoric comparativ cu cele înregistrate pe parcursul ediției: 113-40 (27-10, 30-9, 23-8, 33-13). Elocvent este faptul că primele două marcatoare ale covăsnencelor, Brianna Fraser (30 puncte) și Ștefania Cătinean (15) au înscris mai multe puncte decât cele 9 marcatoare din tabăra mureșeană.

Marcatoarele Sirius au fost: Czimbalmos Timea 8 (1×3), Denisa Griffin și Cristina Badi câte 6, Ruth Sherrill 5, Tanita Allen și Rebecca Raluca Lipovan câte 4, Sorana Anca 3 (1×3), Viana Mircea și Oana Moga câte 2 puncte. Au mai jucat Andreea Feiseș și Antonia Oancea.

Sirius se menține pe locul 5 al clasamentului și va disputa primul meci al returului pe teren propriu, cu CSM Târgoviște. Partida va avea loc miercuri, 12 ianuarie, ora 18.00, în Sala Sporturilor. Dâmbovițencele ocupă locul 8, iar partida din tur, disputată tot la Târgu Mureș, a fost câștigată de mureșence cu 77-74.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE