INTERVIU. Proiecte de 32,5 milioane de lei pentru Crăciunești Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 267 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte de 32,5 milioane de lei pentru Crăciunești

Primarul comunei Crăciunești, Karoly Gyula Bodo, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a oferit informații cu privire la proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, precizând valoarea proiectului cât și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către Primăria comunei Crăciunești.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” și valoarea proiectului, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră.

Karoly Gyula Bodo: Proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” sunt următoarele: ,,Asfaltare de drumuri comunale și străzi în Comuna Crăciunești, Județul Mureș”, cu o valoare totală a obiectivului de investiții de 20.256.705 de lei, cu TVA, valoarea solicitată de la bugetul de stat de 19.849.245 de lei, cu TVA, iar valoarea finanțată de la bugetul local de 407.460 de lei, cu TVA și ,,Asfaltare de drumuri comunale și străzi în comuna Crăciunești, județul Mureș”, Etapa 2, cu o valoare totală  a  obiectivului de investiții de 12.292.100 de lei, cu TVA, valoarea solicitată de la bugetul de stat de 11.891.780 de lei, cu TVA, iar valoarea finanțată de la bugetul local de 400.320 de lei, cu     TVA.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați/enumerați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți.

K.G.B: Principalele realizări ale instituției de la începutul mandatului sunt: montare cameră de supraveghere în fiecare sat pentru monitorizarea siguranței în localități mai circulate, 100 de coșuri de gunoi stradale instalate în satele componente, precum și întăbularea străzilor și a drumurilor din domeniul public al comunei.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

K.G.B: Cu privire la gestionarea pandemiei de COVD-19 în comuna Crăciunești, s-au luat măsuri de conștientizare a cetățenilor pentru prevenirea bolii, prin evitarea zonelor aglomerate, limitarea oricărui contact direct cu alte persoane, promovarea eficienței de vaccinare.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

K.G.B: În anul 2021, Primăria comunei Crăciunești a avut la dispoziție un buget de 38.458.000 de lei, la secțiunea de dezvoltare.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE