Cristian Albu, solidar cu greva din învățământ Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Cristian Albu, solidar cu greva din învățământ

Printre cei care ți-au exprimat nemulțumirea față de condițiile actuale care au dus în cursul zilei de 19 ianuarie la declanșarea grevei de avertisment în școlile din România s-a numărat și prof. dr. ing. Cristian Albu din cadrul Liceului Silvic Gurghiu. Potrivit acestuia, participarea sa la acțiune de protest a fost motivată de nedreptatea și umilința cu care Guvernul României răsplătește truda celor care contribuie la formarea caracterelor României viitoare, după cum afirmă Cristian Albu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Solidar cu profesorii din întreaga țară, am participat astăzi la ”greva de avertisment”, pentru a evidenția tuturor, nedreptatea și umilința cu care Guvernul României răsplătește truda noastră, a celor care „șlefuim” tinerii spre formarea caracterelor României viitoare! Revendicările s-au referit la acordarea salariilor și sporurilor conform prevederilor legale, alocarea pentru educație a unui procent de 6% din PIB și plata orelor suplimentare și suplimentarea posturilor. Mulțumesc elevilor Liceului Silvic Gurghiu pentru solidaritatea dovedită în cele trei ore de proteste!”, a precizat prof. dr. Ing. Cristian Albu.

Nemulțumirea cea mare a profesorului Liceului Silvic Gurghiu este legată de tăierea sporului de doctorat. „Personal, în calitate de doctor în științe silvice, am protestat împotriva unei măsuri abuzive a guvernului, prin care profesorilor cu studii doctorale li s-au tăiat sporul de doctorat. Măsura o consider nu doar un act iresponsabil de nerecunoaștere a studiilor, ci chiar o palmă hidoasă care lovește dur, chiar obrazul subțire al intelectualilor. Toți cei care s-au dedat la asemenea acte veninoase, sunt vrednici de versurile eminesciene din ”Scrisoarea III”, ultimul tablou, pe care nu le redau aici, dar vă invit pe toți să le redescoperiți actualitatea”, a precizat dr. ing. Cristian Albu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE