O foaie de hârtie ruptă în două aparținând lui Jimi Hendrix, reconstituită după 55 de ani Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

O foaie de hârtie ruptă în două aparținând lui Jimi Hendrix, reconstituită după 55 de ani

Două jumătăţi ale unei foi conţinând versuri manuscrise şi autograful legendarului chitarist Jimi Hendrix au fost asamblate după 55 de ani în Marea Britanie, informează DPA şi PA Media.

Muzicianul american, aflat la începutul carierei, a concertat alături de trupa sa Jimi Hendrix Experience la Bath Pavilion, Marea Britanie, pe 20 februarie 1967, în locul lui Chuck Berry, al cărui recital a fost anulat.

Înainte de concert, două fete din localitate, în vârstă de 15 şi respectiv 16 ani, şi-au făcut apariţia în culise în căutarea unui autograf valoros.

Hendrix le-a ieşit în întâmpinare, dar le-a spus că nu are la îndemână hârtie albă pentru a le da un autograf. Muzicianul a smuls atunci o pagină dintr-un caiet, a rupt-o în două şi a dat autografe pe ambele bucăţi. Colegii de trupă Mitch Mitchell şi Noel Redding şi-au oferit de asemenea autografele.

Când cele două adolescente au ajuns acasă, au descoperit că fragmentele de hârtie aveau pe verso versuri scrise de mână intitulate ”51st Wedding Anniversary”, iar pe lateral, era scris un alt titlu, ”Key of B”.

(V.P.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE