Poliția mureșeană informare și prevenire Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Poliția mureșeană informare și prevenire

Folosirea internetului aduce multe avantaje. Dar asta dacă înţelegem şi riscurile, dacă ştim cum să procedăm pentru ca noi şi banii noştri să fim în siguranţă, în special atunci când facem plăți on-line. Poliția mureșeană a demarat în acest sens o campanie de informare.

Tot mai multe persoane cad în capcana infractorilor specializaţi în infracţiuni informatice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ) Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează o campanie de informare. Perioada de desfășurare este 25 martie -15 aprilie, cu mesajul central Atenţie la  vânzări-cumpărări online! Nu introduceţi pe niciun link datele cardului pentru a primi bani! E o capcană! pentru că niciodată nu e nevoie de datele cardului pentru a accepta o plată!

Afişele realizate vor fi distribuite preponderent în mediul online. Vor fi distribuite și în locaţii cu aflux mare de cetăţeni. Se vor distribui pe diverse aplicaţii de comunicare.

Pe parcursul derulării acestui demers, se vor prezenta, riscurile şi semnele care trebuie să dea de gândit, intenţiile infracţionale ale persoanelor cu care comunicăm pentru a efectua o tranzacţie.

„Invităm comunitatea să se implice prin distribuirea informaţiilor, atât în mediul online, cât şi în cercul de prieteni, rude, cunoştinţe”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Compartimentul Relații Publice din cadrul IPJ Mureș.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/28/a-sosit-barza/

Infractorii au permanenta preocupare pentru identificarea de noi moduri de operare. Astfel se obțin câştiguri financiare foarte mari, într-un timp relativ scurt, cu riscuri mici, sub anonimat. Un putenic factor de risc este lipsa de informare, neglijenţa sau neatenţia utilizatorilor de internet care obişnuiesc să utilizeze instrumentele de plată în vederea efectuării de cumpărături online.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE