Sărbătoarea rabarbărului de la Saschiz Eveniment
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Sărbătoarea rabarbărului de la Saschiz

Vecinătatea Femeilor din Saschiz în colaborare cu Primăria comunei Saschiz, Consistoriul Evanghelic C.A. Saschiz, Fundația ADEPT Transilvania, Asociația YOYO, Hanul Cetății, Centrul de Voluntariat Saschiz, Colinele Transilvaniei organizează ediția a noua a Sărbătorii rabarbărului. Evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Parohiale din comuna Saschiz, în data de 7 mai între orele 11:00-15:00.
„Păstrăm tradiția primei sâmbete din luna mai și vă invităm în data de 7 mai 2022 la Saschiz să cunoașteți comunitatea noastră, să degustați și să cumpărați preparate cu rabarbăr, să ascultăm împreună muzică de fanfară și recitaluri de chitară sau orgă în biserica fortificată din centrul satului, să participați la concursuri …și să vă întâmpinăm din nou în poarta cetății cu prăjituri și suc de rabarbăr”, au specificat organizatorii.
Potrivit organizatorilor, dulciuri felurite, pizza, ciorbă, lichie, înghețată, bombonele, compot și alte preparate cu rabarbăr vor fi, ca întotdeauna, vedetele Sărbătorii.
Pentru cei mici se vor desfășura activități diverse cum ar fi un atelier de educație culinară, ,,ștafeta cu rabarbăr”, desene cu tija de rabarbăr și concursul ,,mâncăcios de prăji cu rabarbăr”. În cadrul evenimentului vor mai avea loc atelierul de gătit cu rabarbăr și un târg al producătorilor locali /artizanilor din comuna Saschiz.
„O să fie fanfară, concert de chitară în biserică, un tur ghidat în biserică, activități pentru copii, concurs de desenat cu tijă de rabarbăr. O să avem paradă cu prăjitura după deschiderea evenimentului și o să mai fie și o excursie la Cetatea Medievală Saschiz, la sfârșitul târgului. Pe parcursul zilei o să fie ateliere, demonstrații de făcut prăjituri la Hanul Cetății, la cuptor”a transmis Diana Schuster, președintele Asociației „Vecinătatea femeilor” din Saschiz.
Intrarea la eveniment este liberă, însă donațiile sunt binevenite.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE