Test pentru Boris Johnson Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Test pentru Boris Johnson

Britanicii au început joi să voteze în alegeri locale care vor oferi o idee despre daunele provocate de scandalul ‘partygate’ Partidului Conservator al lui Boris Johnson, şi care se anunţă decisive pentru Irlanda de Nord, unde republicanii din Sinn Fein speră să obţină o victorie istorică.

Mii de locuri sunt puse în joc în consilii locale în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, ceea ce le va permite alegătorilor să se exprime la urne pentru prima dată după luni de dezvăluiri despre petrecerile ţinute în Downing Street în timpul lockdown-urilor.

În cazul unor rezultate slabe, unii deputaţi indecişi ai majorităţii şi-ar putea retrage sprijinul pentru Boris Johnson, hotărât să rămână la putere în pofida amenzii primite, inedită pentru un prim-ministru în exerciţiu.

Alegerile de joi ar putea provoca un cutremur politic în Irlanda de Nord, unde sondaje prognozează o victorie a Sinn Fein în Adunarea locală pentru prima oară în 100 de ani de istorie a provinciei britanice cu 1,9 milioane de locuitori, marcată de tensiuni după Brexit.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE