Navă rusească cu grâu ucrainean, arestată de turci Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Navă rusească cu grâu ucrainean, arestată de turci

Autorităţile vamale turce au arestat o nava rusă de tip cargo ce transportă grâu ucrainean furat, a anunţat ambasadorul Ucrainei de la Ankara.

„Avem o cooperare deplină. Nava se află în prezent la intrarea în port şi a fost arestată de autorităţile vamale ale Turciei”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar la Televiziunea naţională a Ucrainei. Bodnar a mai spus că soarta navei va fi decisă în cadrul unei întâlniri a anchetatorilor.

Ambasada Ucrainei la Ankara a cerut Turciei să aresteze nava rusească Zhibek Zholy, un cargo de 140 de metri lungime sub pavilion rusesc, ce se afla în proximitatea ţărmului său la Marea Neagră şi care a plecat din portul ucrainean Berdiansk, aflat sub ocupaţie rusă.

Din luna iunie, Vasil Bodnar acuză Rusia că fură cereale şi le exportă în Turcia, între altele. „Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, în special spre Turcia”, a denunţat el. „Am cerut ajutor Turciei pentru rezolvarea problemei”, a adăugat ambasadorul.

Reuters

( www.agerpres.ro)

Foto: www.jurnalulolteniei.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE