Primele imagini ale noului telescop spațial James Webb Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Primele imagini ale noului telescop spațial James Webb

Potrivit unui anunt publicat pe pagina de Facebook a lui Cristian Presură, fizicean, inventator, autor și cercetător român, marți, 12 iulie, vor fi publicate primele imagini ale noului telescop spațial James Webb.

,,Marți vor fi publicate primele imagini ale noului telescop spațial James Webb. Până atunci, vom continua să ne certăm pe diferențele dintre noi și pe adevărul relativ al unuia sau altuia din triburile noastre. Marți însă, de la 17:30, ne conectăm cu toții pe https://www.nasa.gov/nasalive , luăm un pahar de vin în mâna și privim fotografia pe care ne-o va da James Webb: una a celor mai îndepărtate și mai vechi galaxii fotografiate vreodată de om, chiar și a celor fotografiate de Hubble în celebra poză Deep Hubble!”, a precizat Cristian Presură.

,,Se spune că astronomul NASA care a văzut deja acea fotografie a izbucnit în lacrimi. Chiar așa de sentimentali nu trebuie să fim, dar ne putem privi în ochi și putem uită diferențele politice, religioase sau sportive. Pentru câteva minute vom fi uniți: membri ai unei civilizații care își privește trecutul sau cu miliarde de ani în urmă. În plus, vom putea vedea și spectrul unei exoplanete la o rezoluție nemaiîntâlnită până acum. Vom trăi câteva minute istorice. După aceste câteva momente magice, poate vom închină un pahar de vin că iată, noi am trecut pe lângă timp, dar Timpul nu a trecut indiferent pe lângă noi, fără să ne lase o amintire a măreției sale. Apoi, desigur, vom devia în contradicțiile veșnice ale diferențelor noastre și, dacă vom scăpa nerăniți din atacurile directe sau cele de pe Facebook, vom avea o amintire plăcută înainte de culcare: totuși, trăim timpuri în care Cunoașterea își coboară crengile sale pentru a gusta și noi din fructele sale. Oare ce ar spune acum Pitagora și Aristotel?”, a mai precizat Cristian Presură.

Alexandra Haja

Foto: Youtube: Cristian Presură

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE