FOTO: Omul Márk Endre, oaspetele Taberei BlagaRocks! Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

FOTO: Omul Márk Endre, oaspetele Taberei BlagaRocks!

Tabăra BlagaRocks! No. 4 a continuat miercuri, 14 iulie cu cea de a treia zi,  prilej pentru o parte din foștii absolvenți de la Blaga să revină la școala care unde s-au format, protagoniștii Bibliotecii vii, Grama Vajda Imola – Primăria Reghin, Kalas Lorand – jandarm, antrenor, autor de carte, Andrada Butiurcă – Kinetic Soft, Paul Bândilă – lutier cu studii în Regatul Unit. Biblioteca vie a mai beneficiat de aportul lui Daniel Lateș, Bianca Roman– IRUM SA și Moldovan Orsolya- nutriționist.

Ziua de miercuri a mai cuprins o demonstrație susținută de jandarmi, nelipsitele activități sportive, completate cu un atelier de coafură și un moment dedicat echitației.

„Tabăra BlagaRocks! a ajuns la cea de-a patra ediție. Ne-am fi dorit să avem mai multe ediții în această vară, dar din păcate trebuie să ne mulțumim doar cu această a patra ediție. Ne concentrăm pe trei zile de activități în școală și în afara ei și de o zi de excursie. Activitățile au fost variate, de la ateliere de pictat pe sticlă, ora de limba greacă, oră de zumba, demonstrația Jandarmeriei și multe altele. Am încercat să oferim activități cât mai variate pentru elevii liceului nostru, să-i ținem mai aproape de școală. Drept să vă spun, școala goală nu este deloc frumoasă, Când ea răsună de râsete, de vocile elevilor este mult mai frumoasă”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Omul Márk Endre

Oaspetele zilei a fost primarul Márk Endre, care a întrat în dialog cu participanții la tabără care au avut ocazia să-l cunoască dintr-o cu totul altă postură decât cea de primar.

„Ne-am gândit că ar fi o oportunitate foarte frumoasă pentru copii să îl cunoască pe domnul primar. De aceea am și numit atelierul ”Omul Márk Endre”. Promitem că nu vor fi întrebări ce țin de partea de primărie și politică, ci vor fi întrebări pur și simplu din viața personală, timp liber, astfel încât elevii să aibă acces la imaginea omului, nicidecum a primarului, care să poată fi folosită ca un exemplu de viață”, a declarat prof. Andreea Dumitrache.

„Mă bucur că pot să particip la această tabără organizată de cei de la Lucian Blaga. Mă bucur da faptul că elevii au această activitate extrașcolară, mă încântă faptul că pot discuta cu ei, că putem schimbăm câteva cuvinte. Am fost și eu elev al acestui liceu și chiar îmi pare bine să văd ce s-a schimbat, dar mai ales cum s-a schimbat. Chiar mă bucur că sunt aici astăzi. Mă aștept la multe întrebări din partea elevilor, am venit în fața lor ca omul Márk Endre, nicidecum ca primar. Mă bucur din acest considerent și chiar sunt curios de ce întrebări mi se vor pune la care voi încerca să răspund cu drag”, a precizat primarul Márk Endre.

Dialogul cu elevii a fost unul cât se poate de relaxant, deschis cu o prezentare făcută de Márk Endre despre parcursul său până să ajungă primar, după care a răspuns întrebărilor venite din partea elevilor. Au fost răspunsuri pe cât de sincere, pe atât de inedite, multe din acestea fiind și adevărate îndemnuri pentru tinerii prezenți. Finalul a fost unul cât se poate de dulce și de răcoros, grație porției de înghețată servită de Márk Endre alături de membrii Comunității Blaga, Ultima zi din cadrul ediției a IV-a a Taberei BlagaRocks! va fi marcată joi, 14 iulie, de o excursie la Rimetea, prilej pentru participanți să facă o drumeție la Piatra Secuiului.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE