Bilanțul fabricilor mureșene de medicamente Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 863 Vizualizări

Bilanțul fabricilor mureșene de medicamente

Cele patru fabrici de preparate farmaceutice care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Mureş şi-au majorat afacerile cu 7,8%, de la 1,104 miliarde de lei în 2020 la 1,191 miliarde de lei la finalul exerciţiului financiar 2021, potrivit informaţiilor furnizate de www.listafirme.ro, cel mai important portal despre firmele din România. De asemenea, profitul cumulat al celor patru fabrici de medicamente din județul Mureș este de 33,8 milioane lei în 2021, rezultat în ușor recul comparativ cu anul 2020, încheiat cu un profit cumulat de 29,9 milioane lei.

Afaceri mai mari cu 73,6 milioane de lei la Bio Eel

Compania s-a înființat la data de 18 iunie 1992, are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata al produselor farmaceutice”, are doi asociați persoane fizice, Albert Attila (50%) și Scheftsik De Szolnok Jean Stephan Georges (50%), precum și doi administratori: Albert Attila și Daniela Ciulei.

Bio Eel SRL Târgu Mureș a raportat o majorare a cifrei de afaceri de la 476,9 milioane de lei în 2020 la 550,5 milioane de lei în 2021, o micșorare a profitului net de la 12,9 milioane de lei în 2020 la 11,2 milioane de lei în 2021, precum și o creștere a numărului de angajați, de la 178 în 2020 la 179 în 2021.

”Istoria Bioeela început în Târgu Mureş cu producția primelor medicamente și cosmetice. Bioeeleste parte integrantă a comunităţii locale târgumureşene din anul 1992. Este o companie cu capital integral privat. De atunci și până astăzi Bioeela cunoscut o dezvoltare continuă, ajungând ca activitatea să se extindă în toată ţara, numărul angajaţilor ajungând în jur de 200. Pe lânga activitatea de producţie, s-au dezvoltat și alte activităţi, Bioeelajungând să fie importator şi distribuitor pentru mai multe companii farmaceutice naţionale și internaţionale şi să asigure servicii de logistică pentru cinci companii farmaceutice multinaţionale. Compania a adoptat o politică “pro calitate” pentru a satisface permanent cerinţele și aşteptările clienţilor săi. Calitatea produselor (fabricate, distribuite) şi a serviciilor este garantată prin menţinerea sistemului de management al calităţii. Aceasta este asigurată, implementată şi aplicată la toate nivelurile organizaţiei, respectând cerinţele prevăzute în standardul de referinţa SR EN ISO 9001:2015 si a Regulilor de Buna Practică Farmaceutică”, se precizează pe site-ul www.bioeel.ro.

Gedeon Richter România, cifră de afaceri de 177,9 milioane de lei

Subsidiara din Târgu Mureş a companiei Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar RT SA din Ungaria are o vechime de 31 de ani în domeniul fabricării preparatelor farmaceutice. La finalul exerciţiului financiar 2021, Gedeon Richter România SA Târgu Mureș a raportat următorii indicatori economici: cifră de afaceri de 177,9 milioane de lei (192,8 milioane de lei în 2020), pierdere netă de 546.655 de lei (profit net de 9,6 milioane de lei în 2020) şi 589 de angajaţi (600 în 2020).

”Gedeon Richter Plc. este o companie farmaceutică de specialitate, cu sediul central în Ungaria, orientată spre inovare. Activitățile companiei multinaționale sunt integrate pe verticală și implică: producția de produse farmaceutice, cercetare și dezvoltare, vânzări și marketing. Obiectivul Gedeon Richter este acela de a ajuta clienții, să lupte împotriva bolilor cu ajutorul produselor inovatoare fabricate, prin aceasta contribuind la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

Urmând exemplul companiei mamă, Gedeon Richter România, una dintre cele opt afiliate producătoare ale Gedeon Richter Plc., fiind o companie focusată pe inovație și utilizarea celor mai noi tehnologii, care dezvoltă în România o activitate integrată pe verticală: dezvoltare și producție de medicamente, vânzări și marketing, răspunzând astfel nevoilor medicale ale populației”, se arată pe pagina web www.gedeonrichter.com.

Profit majorat cu 7,2 milioane de lei la Sandoz

Anul 2021 a fost excelent pentru Sandoz SRL Târgu Mureș, care și-a majorat cifra de afaceri de la 427,1 milioane de lei (în 2020) la 452,7 milioane de lei, profitul net de la 10,5 milioane de lei (în 2020) la 17,7 milioane de lei, precum și numărul de angajați de la 487 (în 2020) la 498.

Societatea are ca obiect de activitate ”fabricarea produselor farmaceutice de bază”, funcționează din data de 26 iunie 1995, este deținută de Novartis Pharma AG din Elveția (99%) și de Novartis AG din Elveția (1%) și are trei administratori: Leonid Savopal (România), Martin Gerhard Morawietz (Germania) și Theodoros Dimopoulos (Grecia).

”Compania are un portofoliu vast de medicamente inovatoare, generice și biosimilare, care acoperă arii precum oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii și altele. În calitate de companie farmaceutică care se bazează pe cercetare științifică, ne străduim să dezvoltăm produse care pot ajuta la schimbarea modului de practicare a medicinei”, se menționează pe pagina web www.novartis.com.ro.

Vim Spectrum, în creștere față de anul 2020

Afacerea a demarat în urmă cu aproape 28 de ani, se bazează pe ”fabricarea preparatelor farmaceutice” și este controlată de doi asociați, ambii persoane fizice, Torok Viola (54%) și Torok Istvan (46%).

La finalul anului trecut, Vim Spectrum SRL Corunca a raportat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei (7,9 milioane de lei în 2020), un profit net de 1,5 milioane de lei (8.784 de lei în 2020) și 39 de angajați (42 în 2020).

”Vim Spectrum vine în întâmpinarea pacienţilor cu o gamă variată de medicamente de calitate la un preţ rezonabil. Credem că îngrijirea sănătății trebuie să fie accesibilă tuturor! Portofoliul de medicamente cu prescripție cuprinde medicamente din diverse arii terapeutice: medicația sistemului cardiovascular, medicația sistemului nervos central, medicația antimicotică sistemică, medicația aparatului digestiv și metabolism, medicația antiinflamatoare şi antireumatică, medicația antihelmintică. Pentru a asigura un nivel de calitate înalt tuturor produselor noastre, acestea sunt supuse unor testări riguroase. Toate medicamentele Vim Spectrum au studii clinice de bioechivalență cu produsul original, demonstrând echivalența dintre ele, în conformitate cu reglementările naționale și europene. Medicamentul Vim Spectrum este interschimbabil în tratament și la fel de sigur în administrare precum produsul original”, se precizează pe site-ul www.vimspectrum.ro.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE