10.000 de formulare de recensământ invalide în Târgu Mureș Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 388 Vizualizări

10.000 de formulare de recensământ invalide în Târgu Mureș

Viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos a susținut marți, 19 iulie, o conferință de presă în clădirea Primăriei, pe tema recensământului, la care participat și Gáspár Botond coordonatorul recensământului pe județul Mureș.

Viceprimarul Portik Vilmos, îndeamnă persoanele care s-au autorecenzat în perioada destinată acestei etape, să verifice dovada autorecenzării, deoarece în absența acesteia, chestionarele realizate sunt declarate invalide. În cazul în care chestionarul se dovedește a fi invalid și cetățeanul până acum nu a fost căutat acasă de un recenzor, și nici el nu s-a prezentat la un punct fix, atunci înseamnă că persoana respectivă încă nu a fost recenzată. Portik Vilmos a făcut apel către populație în vederea îndeplinirii acestei obligativități.

„Îndemnăm lumea să verifice dacă chestionarele făcute de ei în faza de autorecenzare asistată sau autorecenzare au fost sau nu validate, dat fiind faptul că presupunem că sunt foarte, foarte, foarte multe chestionare care n-au fost validate, care au fost practic declarate invalide. Aceste chestionare acum nu apar în cadrul persoanelor recenzate”, a declarat viceprimarul. 

Pentru a verifica dovada recenzării, persoanele în cauză trebuie să acceseze pagina web Recensământ România, la rubrica: dovada recenzării, https://dovrec.insse.ro/,  unde trebuie introdus un CNP. Aici puteți verifica dacă autorecenzarea efectuată de o anumită persoană a fost realizată cu succes, sub forma unei dovezi de autorecenzare. În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori.

Târgumureșenii sunt sfătuiți să meargă în centrele de recenzare

În cazul în care nu există această dovadă, este necesară deplasarea la unul dintre centrele de recenzare din Târgu Mureș, care vor fi deschise până în 24 iulie. 

De asemenea, persoanele care nu s-au autorecenzat însă și care nu au fost vizitate de un recenzor delegat, sunt rugate să se prezinte la centrele de recenzare pentru a se finaliza procedura la timp. Din aproximativ 92.000 de formulare completate, aproximativ 10.000 apar în sistemul de recensământ ca fiind invalide, pe baza datelor transmise de la Institutul Național de Statistică. 

Totodată, viceprimarul Portik Vilmos, a menționat faptul că recenzorii au întâmpinat greutăți pe teren deoarece au existat adrese unde nu au fost găsiți locuitorii. În cazul acestor locuințe se bănuiește că au fost declarate nelocuite în sistem, cu toate că este la fel de posibil ca proprietarii să fi fost plecați în concediu sau departe de casă în momentul vizitei recenzorilor. În acest sens, se estimează că aproximativ 15.000 de persoane din municipiul Târgu Mureș, n-au completat în niciun fel procedura de recenzare. Portik  Vilmosi a menționat faptul că există o lipsă de recenzori, astfel încât din 121 de circumscripții la nivelul municipiului, numai aproximativ 113 au fost acoperite. 

„După ce am terminat faza de autorecenzare eram la 74 % complet, și acum se estimează că o să ajungem la final undeva la 80 %.  Puteți să calculați că există mii și mii de chestionare invalide, deci de aceea punem populația să verifice, nu necesită mai mult de un minut, și să ajute să meargă în aceste puncte deschise și să declare toate informațiile de care avem nevoie(…) Cel mai important și cel mai simplu lucru persoanelor care găsesc invalid documentul este să intre la punctele astea de recensământ. Experiența ultimelor zile era că cele trei puncte care i-au fost deschise săptămâna trecută încă nu sunt de ajuns, s-au format acolo rânduri și oamenii, pe bună dreptate, au pierdut răbdarea așteptând ca să rezolvăm problema. De aceea începând din această dimineață am deschis încă noi puncte”, a mai transmis viceprimarul Portik Vilmos.

Centre de recenzare deschise în Târgu Mureș:

Piața de zi – Cartierul Unirii- 08:00-20:00

Centru -Panov – Str. Iuliu Maniu nr. 4 (fostul internat de fete)- 08:00-20:00

Cartierul Tudor – Piața Diamant (punct de lucru Taxe și impozite) 08:00-20:00

Cartierul Dâmbu – Bd. 1848 nr. 47 (sediul Ansamblul Mureșul)- 08:00-20:00

Cornișa- Casa de Cultură „Mihai Eminsecu”- 08:00-20:00

Strada Libertății- Zona „Adi”- Liceul „Aurel Perșu”- 08:00-20:00

Aleea Carpați- Bibliotecă- 08:00-16:00

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE