Două decenii de existență pentru Școala Gimnazială ”Omega” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 820 Vizualizări

Două decenii de existență pentru Școala Gimnazială ”Omega”

Școala Gimnazială ”Omega” a împlinit 20 de ani de existență, ani în care a ştiut să se redescopere, să ţină pasul cu o societate în continuă transformare. Tradiţia s-a îmbinat în cel mai armonios sens cu modernitatea, lucru demonstrat de activităţile extracurriculare desfăşurate aici.

Graţie unor oameni cu dăruire pentru tânăra generaţie, în toamna anului 1997 s-a constituit Fundația „Omega” cu sediul în Târgu Mureş. Aceasta și-a propus să acționeze în mod democratic pentru asigurarea sănătăţii fizice şi morale, apărarea şi promovarea drepturilor şi intereselor fundamentale ale tinerei generaţii, fiind înscrisă şi legiferată de către Tribunalul Mureş prin Sentinţa civilă nr. 1958 din 3 octombrie 1997.

Cu acest deziderat, membrii Fundației „Omega”, au solicitat Primăriei Municipiului Târgu Mureș concesionarea directă a unui teren pe str. Transilvania în vederea realizării unei unități de învățământ. Odată cu emiterea autorizației de construcție nr. 998/10 iulie 2001, lucrările au demarat, astfel că, după numai un an, în luna septembrie 2002 și-a deschid porțile prima școală particulară din localitatea Târgu Mureş.

Acesta a fost momentul în care a început povestea unei Școli. Pe parcursul celor 20 ani de existență, instituția de învățământ a reușit să își mențină traiectoria dezvoltării și să se remarce în perimetrul învățământului mureșean, atât prin identitatea rezultată din promovarea misiunii și viziunii cât și prin calitatea serviciilor oferite.

Anul acesta activitatea de învățământ a Școlii Gimnaziale ”Omega” s-a extins în localitatea Nazna, unde s-a inaugurat o structură nouă a școlii, cu nivel primar.

Săptămână plină de activități

Programul săptămânii aniversare a început cu o competiție pentru decorarea sălilor de clasă, în perioada 21-23 noiembrie 2022, miercuri fiind ziua de premiere a claselor câștigătoare pentru fiecare nivel de învățământ al școlii. Tema picturii pe piatră a fost mulțumirea/ recunoștința/ toamna/ natura/ daruri/ roadele toamnei. Pietrele pictate de copii vor fi amplasate în locul special amenajat din curtea școlii, sub forma unei poteci aniversare. Tot luni a avut loc un turneu de șah, sub îndrumarea unui profesor coordonator. Marți, 22 noiembrie, preșcolarii și elevii s-au îmbrăcat în culorile curcubeului realizând un imens curcubeu în curtea școlii. Miercuri fiecare și-a ales o colegă sau un coleg cu care să se îmbrace identic. Elevii au fost încurajați să noteze pe post-it-uri motivele pentru care își iubesc și apreciază școala, iar acestea au fost lipite în locul special amenajat din holul de la intrare. De asemenea, elevii au scris pe bilețele aprecieri la adresa întregului personal al instituției, iar acestea au fost apoi depuse în cutiuțele special pregătite.

Festivitatea de premiere pentru decorarea claselor, logo-ul aniversar și competițiile sportive s-au desfășurat în sala de sport, în ziua de miercuri. Juriul a apreciat efortul și creativitatea tuturor. Joi, 24 noiembrie, elevii au scris amintiri legate de școală, colegi sau profesori și le-au așezat în cutia special amplasată în holul școlii. Târgul de jocuri, decorațiuni și prăjituri s-a desfășurat în sala de sport. Responsabilii cu organizarea târgului au coordonat cu succes acest eveniment. Elevii și părinții au fost  încurajați să participe, în egală măsură, ca vânzători și cumpărători. Banii strânși cu această ocazie vor fi donați către proiectele ADRA România: „Vreau la Școală”, „Start la Școală” și „Copiii ajută copii”. Săptămâna de activități dedicate aniversării a două decenii ”Omega” se va încheia vineri, 25 noiembrie, cu un program festiv la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE