FOTO: „Spa Shoes” Târgu Mureș sau un fel de spital pentru încălțămintea ta! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4321 Vizualizări

FOTO: „Spa Shoes” Târgu Mureș sau un fel de spital pentru încălțămintea ta!

Un plus de valoare este adus în orașul Târgu Mureș printr-un serviciu relativ nou care-și propune să vină în ajutorul celor cărora nu mai vor să-și distrugă încălțările la mașina de spălat sau care doresc să ofere un refresh încălțărilor murdare și vechi. Este vorba despre „Spa Shoes”, un loc special creat pentru a-ți face încălțămintea bine, ocupându-se de curățare și igienizare, recondiționare, vopsit total sau parțial, cizmărie și reparare perne cu aer. Ideea inițială a plecat de la Liviu Berbece, cel care a pus afacerea în mișcare în București. Datorită creșterii cererii, acesta a hotărât să-și extindă business-ul, iar astfel, prin franciză, pragul „Spa Shoes” poate fi trecut cu ușurință și în alte locații din țară. În Târgu Mureș, locația unde-ți poți duce încălțările la doctor se află pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, numărul 197, iar cei de acolo te vor primi cu brațele deschise, pregătiți să te facă fericit.

O idee adusă din America

Liviu Berbece a fost deschis să ne împărtășească povestea sa și a ideii: „Am deschis afacerea exact când a început pandemia. Am început într-o locație foarte mică, în București, cam 20 de metri pătrați după o lună de zile nu mai aveam loc să spăl acolo. M-am mutat într-o altă locație de 80 de metri, iar de aici a venit ideea de a deschide și în alte orașe. De fapt a a venit cererea, a explodat atât de tare business-ul și a devenit atât de cunoscut încât mă sunau din toată țara ca să trimită încălțări. Și așa a venit ideea francizei. A durat un an de zile până când am dezvoltat proiectul de franciză. Am făcut cu o firmă specializată pe asta. În primul an am deschis trei francize: Focșani, Craiova și Timișoara. Acum deschidem în Târgu Mureș, săptămâna viitoare, în Popești-Leordeni și urmează până la finalul anului să deschidem încă zece. Pe lângă asta, am semnat un contrat și cu McDonald’s, le spălăm încălțările lor din toată țara. Au aproximativ 3.500 de angajați care au încălțări de muncă”.

Tot cel care a adus ideea de ”Spa Shoes” în România, ne-a povestit și de unde i-a venit inspirația, dar ne-a oferit informații și despre procesul prin care trece o pereche de încălțări pentru a arăta ca nouă.

„Eu am călătorit foarte mult în America și-n America, am văzut niște băieți care te agățau pe stradă: „Ce încălțări mișto ai, dar sunt un pic murdare, hai să ți le curăț”… Mi-a plăcut atât de mult ideea și am zis că eu trebuie să fac așa ceva în România. Ideea am văzut-o în urmă cu 5 ani și am hotărât să cumpăr niște soluții, iar de acolo am început. Am luat soluțiile, am ajuns la aparate cu aburi și toate cele… Procesul prin care curățăm și igienizăm încălțările e unul destul de simplu, dar e lung. În momentul în care clientul vine la recepție și lasă o pereche la curățat, noi îi băgăm la un aparat cu lumină UV și ozon, unde stau între 2-4 ore, după care urmează partea de spălat. Începem cu scosul șireturilor, care e o muncă anevoioasă. Prima dată curățăm talpa, în general o curățăm cu abur, acesta ajutând la dislocarea mizeriei. După urmează aspirarea și trecem la partea de interior, curățăm interiorul și apoi exteriorul. Tot procesul durează undeva la 3-5 zile, în ideea în care o pereche iese din prima la spălat. Durează atâta pentru că noi îi lăsăm la uscat natural, nu forțăm uscarea în niciun fel. În momentul în care s-au uscat, verificăm, punem șireturile și gata. Au fost perechi pe care le-am spălat și de zece ori. Pielea întoarsă e cel mai greu de spălat”, a mai punctat Liviu Berbece.

O dorință pentru comunitate

Pentru a ajunge în Târgu Mureș a fost nevoie de cineva care să dea dovadă de implicare și care să-și dorească să facă ceva… mai altceva. Aici apre în poveste Alex Chiorean, cel care a adus această noutate în Târgu Mureș.

„Eu am lucrat într-o bancă și dorința mea era ca până la 30 de ani să-mi fac ceva al meu, un mic business care să mă împlinească și pe plan personal și să fie un bine și pentru comunitate. Eu de loc sunt din Bistrița, am venit aici în 2015 când am început facultatea și aici m-am căsătorit și m-am stabilit. Îmi place foarte mult Târgu Mureș și am zis că ce-aș putea să fac eu pentru Târgu Mureș? Și mă gândeam la un start-up, să fac ceva al meu, doar că un start-up mă ducea dublu ca și investiții. Așa că tot am căutat idei de franciză, am intrat și pe un site și am dat de „Spa Shoes”. În primă fază, sincer, nu mi se părea o idee wow. Dar după ce am ceretat, m-a prins și oricum îmi doream să fac ceva în așa fel încât să vin cu un plus pe partea de curățare și atunci am zis că mi se și potrivește. Pe lângă ideea de business care-mi veneam mănușă, m-a prins și tot conceptul și toată povestea lor. Îmi imaginam cum ar fi să am eu business-ul ăsta în Mureș, aici la doi pași de casa mea”, a povestit Alex Chiorean.

Clienții mureșeni sunt așteptați la „Spa Shoes” cu un „zâmbet cald” și plini de încredere pentru că vor pleca acasă cu aceeași încălțăminte, dar sclipitoare.

„Așteptările sunt mari, pentru că îmi place să-mi pun ținte mari, dar în același timp înțeleg că e un proces care trebuie și educat. Trebuie oamenii puțin educați să înțeleagă tot procesul, să vadă că merită să nu pierzi timpul acasă și să-ți consumi nervii când vezi rezultatul din mașina de spălat. Îi așteptăm pe cât mai mulți să ne treacă pragul, ca și prețuri, o să avem discounturi din plin, deci intenția mea, la început nu e să mă îmbogățesc din chestia asta. Intenția mea e să aduc un plus comunității noastre și să fac ceea ce-mi place”, a mai completat Alex Chiorean.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE