Pârtii deschise în stațiunea Straja Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Pârtii deschise în stațiunea Straja

Un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 de centimetri s-a aşternut pe domeniul schiabil din staţiunea Straja, pentru acest sfârşit de săptămână fiind pregătite pârtiile Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu şi Canal, potrivit estimărilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă.

„În Straja a nins în ultimele zile, iar de la altitudini mai mari de 1.350 m s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 cm. Pârtiile au fost pregătite pentru zilele libere care urmează. Se va putea schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Platoul Soarelui, practic pe 80% din domeniul schiabil. Calitatea pârtiilor poate fi notată cu 9, pe o scară de la 1 la 10”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă, de la altitudini mai mari de 1.600 metri, deoarece, din cauza vântului puternic s-au format cornişe de zăpadă. De asemenea, vizibilitatea este redusă, estimându-se că se va menţine aşa şi în următoarele zile.

„Recomandăm mare grijă la deplasările pe văile abrupte, mai ales în zona de creastă, cu pantă mai mare de 35 de grade. Mare atenţie la cornişe pentru că nu există o coeziune în stratul de zăpadă, ceea ce poate duce la declanşarea unor avalanşe”, a precizat şeful Salvamont Lupeni.

Salvamontiştii estimează că, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja vor ajunge circa 3.000 de turişti. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE