Cardiomed deține cel mai performant echipament de AngioCT Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3891 Vizualizări

Cardiomed deține cel mai performant echipament de AngioCT

Primul computer tomograf din lume bazat pe tehnologia photon-counting, Naeotom Alpha, a fost livrat de Siemens Healthineers la Centrul Medical Cardiomed din Târgu Mureș.

Centrul Medical Cardiomed Târgu Mureș, centru de excelență pe plan mondial în  diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare, are acum în dotare cel mai performant echipament de AngioCT din lume. Naeotom Alpha, un aparat de computer tomograf de ultimă generație, este singurul echipament de acest tip ajuns în România dintre cele câteva livrate la nivel mondial de Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experiență în domeniu.

Tehnologie de avangardă

Echipamentul utilizează tehnologia photon-counting dezvoltată de cercetătorii Siemens Healthineers pentru Naeotom Alpha, care reprezintă cea mai importantă descoperire în domeniu de la inventarea tehnicii CT, reușind cu succes să depășească limitările unui computer tomograf convențional. Naeotom Alpha reinventează tehnica CT oferind imagini de înaltă rezoluție, cu vizualizarea leziunilor de mici dimensiuni și a celor mai fine detalii pentru un diagnostic cât mai precis, la doze minime de radiație.

Prof. Dr. Benedek Imre, cel care a reușit performanța de a dota centrul Cardiomed cu acest echipament de avangardă, are o experiență de zeci de ani în tratamentul avansat al bolilor cardiovasculare și este autorul a numeroase premiere medicale pe plan național și internațional, introducând în România și numeroase tehnologii moderne pentru diagnosticul afecțiunilor cardiace.

Conform Prof. Benedek Imre, această nouă tehnologie introdusă azi la Cardiomed revoluționează tomografia computerizată pentru un diagnostic mai precis, cu o doză redusă de radiații, deschizând arii de cercetare și de diagnostic, pe care, până în acest moment, nici nu le-am putut imagina. Noul echipament permite efectuarea de tomografii și în cazurile în care nu era posibil în trecut, precum și creșterea frecvenței de monitorizare a pacienților atunci când este necesară.

Tehnica utilizată de Naeotom Alpha este una inovativă care a avut nevoie de aproape 20 de ani de cercetare și dezvoltare. Lansat în 2021 la Congresul Național de Radiologie al Societății Nord Americane (SUA) de Radiologie, cel mai mare la nivel mondial, Naeotom Alpha a obținut deja două premii: un premiu de la Aunt Minie pentru “Best Radiology Image: Photon-counting CT image of coronal 3-mm maximum intensity projection of a cerebrospinal fluid venous fistula” și premiul de cea mai bună tehnologie și design de la Red Dot.

„Datorită tehnologiei unice pe care o folosește, Naeotom Alpha permite scanarea cu cea mai mică doză de radiații produsă vreodată de un CT, doză care ajunge aproape de nivelul unei radiografii. Naeotom Alpha este instrumentul care îi permite medicului să pună rapid un diagnostic precis, chiar în cele mai dificile situații, care în absența acestei tehnologii avansate ar fi cerut investigații suplimentare și să demareze protocolul terapeutic imediat”, a afirmat Florin Preoteasa, MR&CT Portfolio Solution Manager la Siemens Healthineers.

Aparatul Naeotom Alpha care a ajuns în premieră la centrul Cardiomed din Târgu Mureș este un instrument de diagnostic rapid și eficient cu numeroase aplicații. De exemplu, în cardiologie, o examinare a inimii, pentru a pune în evidență arterele coronare se face în câteva secunde, la orice ritm cardiac, iar imaginea este una de elecție care poate confirma cu precizie și cu certitudine prezența patologiei stenozante, pe toată lungimea vasului. Aparatul are multiple aplicații și în alte patologii, cum ar fi oncologie, neurologie etc.

Investiția efectuată de centrul Cardiomed confirmă încă o dată valoarea cardiologiei târgumureșene, ca lider național în managementul bolilor cardiovasculare. Prof. Dr. Benedek Imre, formatorul școlii moderne de cardiologie din Târgu Mureș, este cel care a introdus pentru prima dată în România Angiografia CT în diagnosticul afecțiunilor coronariene în urmă cu peste 10 ani, și demonstrează încă o dată, prin această investiție de avangardă, rolul formatorului de școală în deschiderea de noi orizonturi pentru colectivul pe care îl conduce.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE