Caravana de screening ajunge la Fântânele şi Tăureni Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

Caravana de screening ajunge la Fântânele şi Tăureni

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 13-15 iunie în localităţile Fântânele şi Tăureni, după următorul program: Fântânele – 13 iunie, între orele 16.00 – 19.00, lângă Căminul Cultural Fântânele și Tăureni – 15 iunie, între orele 10.00 – 14.00, în Sala de sport.

”Specialistul este acolo pentru sănătatea femeii, iar cele 5 minute petrecute la caravana de screening pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV pot fi esentiale pentru viitorul şi sănătatea ei şi a familiei ei. Aşadar, invităm toate femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin. Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat”, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, Regiunea Centru” derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE