Centura ocolitoare a Reghinului în impas, din cauza contestațiilor!?! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 468 Vizualizări

Centura ocolitoare a Reghinului în impas, din cauza contestațiilor!?!

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis, în data de 21 martie 2024, pe fond, admiterea ”în parte” a patru contestații depuse la licitația publică organizată de Primăria Municipiului Reghin pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție aferentă obiectivului de investiție ”Varianta de Ocolire a Municipiului Reghin”.

Patru contestații ”admise în parte”

Inițial, licitația a fost atribuită societății Dimex-2000 Company (Leader al asocierii Dimex-2000 Company, CML.RO SRL, Opr Asfalt, Obras Publicas Y Regadios, SC Explan SRL), însă atribuirea a fost contestată, în perioada 8-15 ianuarie 2024, de către firmele FAR Foundation (Leader al asocierii FAR Foundation SRL, Rostdorstroy), Frasinul (leader al asocierii Frasinul SRL, Perfect Consult Europe SRL), Geiger Transilvania (Leader al asocierii Geiger Transilvania SRL, Todini Costruzioni Generali SpA, BogArt) și Automagistral Pivden.

Soluția dată individual, la fiecare speță, de către CNSC, a fost următoarea: ”Admite contestația în parte și dispune remedierea”, potrivit informațiilor publicate pe pagina web www.portal.cnsc.ro.

Licitație de 495 milioane de lei

Licitația publică pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiție ”Varianta de Ocolire a Municipiului Reghin” a fost lansată în data de 8 decembrie 2022 și avea o valoare estimată de 495.647.076 de lei, fără TVA.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Varianta ocolitoare a municipiului Reghin, pe DN 16 şi DN 15 au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 1638/2004, cu modificările ulterioare. Proiectul este inclus în Master Planul General de Transport al României, revizuit, cu finanțare prin Programul Operațional Transport (POT). 

Centură de 12 kilometri

Varianta de ocolire a municipiului Reghin va avea o lungime de 12 kilometri, iar durata de realizare a investiției va fi de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Centura se va desprinde din intersecția dintre DN15A și DN16 în partea de vest a municipiului Reghin, se va desfășura prin partea de sud-est a municipiului, va intersecta DN15 (Târgu Mureș – Reghin) și se va finaliza în partea de nord-est, la intersecția cu DN15 (Reghin – Toplița), la ieșirea din municipiul Reghin.

În așteptarea comunicării oficiale

La data realizării articolului, 26 martie, Imola Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Reghin, a precizat pentru cotidianul Zi de Zi că deocamdată instituția pe care o reprezintă nu a primit niciun fel de comunicare oficială din partea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Contestațiile depuse pot fi lecturate aici:

Contestația nr. 1:

Contestația nr. 2:

Contestația nr. 3:

Contestația nr. 4:

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE