Vitamina K scade riscul producerii de fracturi Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

Vitamina K scade riscul producerii de fracturi

Vitamina K produce proteine care sunt esenţiale coagulării sângelui şi opresc sângerările. Colaborează extraordinar alături de vitamina D pentru a permite calciului să ajungă în oase şi pentru a le face să fie mai puternice. Nivelul scăzut de vitamina K duce la creşterea riscului unei fracturi, menționează ONE.ro. Alte beneficii ale vitaminei K care nu au fost încă demonstrate ştiinţific este reducerea riscului de Alzheimer şi cancer la prostată.
Unde se găsește vitamina K:
Ierburi: busuioc, salvie, cimbru, pătrunjel, coriandru, maghiran şi arpagic.
Legume cu frunze verzi: varză, spanac, muştar, funze de nap
Salată verde: ceapă de primăvară, creson de grădină, ridichi, salată verde, salată roşie, ţelină
Brasicacee: varză de Bruxelles, broccoli, varză creaţă şi conopidă
Condimente:  ardei iute, boia, praf de chili şi curry
Alte surse: sparanghel, fenicul, praz, murături, soia, ulei de măsline şi fructe uscate

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE