Vitamina K scade riscul producerii de fracturi
13 septembrie 2016Vitamina K produce proteine care sunt esenţiale coagulării sângelui şi opresc sângerările. Colaborează extraordinar alături de vitamina D pentru a permite calciului să ajungă în oase şi pentru a le face să fie mai puternice. Nivelul scăzut de vitamina K duce la creşterea riscului unei fracturi, menționează ONE.ro. Alte beneficii ale vitaminei K care nu au fost încă demonstrate ştiinţific este reducerea riscului de Alzheimer şi cancer la prostată.
Unde se găsește vitamina K:
Ierburi: busuioc, salvie, cimbru, pătrunjel, coriandru, maghiran şi arpagic.
Legume cu frunze verzi: varză, spanac, muştar, funze de nap
Salată verde: ceapă de primăvară, creson de grădină, ridichi, salată verde, salată roşie, ţelină
Brasicacee: varză de Bruxelles, broccoli, varză creaţă şi conopidă
Condimente: ardei iute, boia, praf de chili şi curry
Alte surse: sparanghel, fenicul, praz, murături, soia, ulei de măsline şi fructe uscate
Lasă un comentariu